Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

YARDIM

ARKADAŞLAR ÇOK SORU SORDUĞUMUN FARKINDAYIM KUSURA BAKMAYIN . SARI PRENSESİMİN AĞZI DOLU ANCAK HENÜZ YAVRULAR ÇIKMADI. BUNUN BİR SÜRESİ VAR MI ? BUNU NASIL ANLAYABİLİRİM.BEKLEMELİMİYİM.BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM. DİAMOND KARDEŞ CEVAPLARIN İÇİN ŞİMDİDEN TŞK EDERİM.

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

YUMURTALARIN AĞIZDA ÇATLAMA SÜRESİ 28 GÜNDÜR.EĞER ÜRETİM AMAÇLI YAWRULATMIYORSAN BEKLE.ZATEN YAWRULARI AĞZINDAN ÇIKARTACAKTIR.EĞER ÜRETİM AMAÇLI YAPIYORSAN 28 GÜN SONRA SOLUNGAÇLARIN ALTINA DOĞRU(BOĞAZA)YAVAŞCA BASTIRARAK(ÇOK AZ TABİ)YAWRULARI ÇIKARABİLİRSİN.ÇÜNKÜ BAZEN YANLIŞLIKLA YUTABİLİYORLAR.BİDE BU İŞİ SUYUN İÇİNDE YAP TABİ YOKSA YAWRULAR BONCUK GİMİ YERE DAĞILIR:) SAYGILAR...

img

tolga91

19 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

TOLGA KARDEŞ ÖNCELİKLE DİĞER MESAJDAKİ DESTEĞİN İÇİN TŞKLER. BU KONU İLE İLGİLİ OLARAK BEN SARI PRENSESİN AĞZINDA YAVRULARI GÖRDÜM YANİ YUMURTADAN ÇIKMIŞLAR.YANİ HALA AĞZINDA TUTMASI NORMAL Mİ ? SAYGILAR

img

falco

ÖZEL MESAJ

bişey değil.Onun nedeni yavrularını korumak istemesinden kaynaklanıyor.Eğer bi tehlike olursa ve o anda yavrular ağızında değilse yeniden ağzına alır.bu normal bir davranış.Bütün cikletler yapar ama dediğim gibi yawru sayısı azalabilir.Onun için yavruları çıkar we ayır bence.Çünkü ağzında tutmasını hiçbir anlamı yok. Saygılar...

img

tolga91

ÖZEL MESAJ

TOLGA KARDEŞ ANNE PRENSESİ ZATİ TEK AYRI BİR AKVARYUMA ALDIM. YANİ TEHLİKE YOK.

img

falco

ÖZEL MESAJ

yavrulari birakinca tamamen anneyi alabilirsin..yavrular ayakta kalirlar eger ayri bir akvaryumda tek basinalarsa..sevgiler..

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm Falco,

sarı prensesler yaklaşık 20 gün agızda kuluçka yaparlar...yavruları barındıracagın akvaryumun su sıcaklıgı 27-28 derece olmalıdır..ayrıca filtre kullanmamalısın hava taşı kullanmalısın..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aynen katılıyorum Falco kardeşim saygılar...

img

tolga91

ÖZEL MESAJ

sarı prensesin ağzından yavruları döktüm. pet şişenin içinde bulunan diğer snow yavruların yanına koydum. pet şişe büyük akvaryumn içinde asılı ve ufak delikler açmıştım. sarı prenses yavruların hepsi öldü :( sanırım yavru snow lar protein keselerini yediler :(( hala üzüntümü üzerimden atamamıştım ki az önce bir olaya şahit oldum :) başka bir anne sarı yumurtalarını döktü erkek dölledi ve anne yumurtaları topladı :)))

img

falco

ÖZEL MESAJ

bu doğaldır karındaki yumurta sarıları yavruların yüzmesini engeller tüketmeleri gerek bunu lepistesler de dahi görürsün yeni doğmuş yavrulara bir haftalık yavrrular bile saldırıyor tadını bi aldılarmı bırakmak istemezler ney se olan olmuş en azından olaya bide iy yönünden bak bi tecrübe kazandın

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ