Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
su değişimi yardım....
75 ltlik akvaryumum vede iç filtrem var bunun suyunu nekadar zamanda ve nasıl değiştirmeli yada takviye yapmalıyım arkadaşlar?
Selam erdoğdu ,
Haftada bir filtreyi temizle 15 günde bir suyun %25 ini yenile ve dip temizliği yap.Balıklar oranında dip temizliği ve filtre temizliği periyodik temizleme aralığı değişebilir.Benim yazdığım ortalama :))
işta basit yanlışlarından biri haftada bir filtreyi temizlemek yanlış kardında ki insanın akvaryumunda kum varmı yok mu bilmiyorsun eğer kum yoksa yararlı bakteri kültürlerinin toplanma için tekyeri o dediğin filtre süngeri olacak balıklar özellikle dögüyü tam sağlamamış yararlı bakteri kültürünü her hafta öldürmen o akvaryumun işinin bitmesi demek tabi akvaryumda kum olursa durum böyle olmaya bilir 15 günde bi suyu dip temizliği yap demişsin balıklar sürekli olarak sindirim sistemleri çalıştığı için doğal olarak boltım yaparlar diyelimki pislikleri suyun dip kısmına indi işte bu 15 günlük sürede ayrıştırıcılar bunları ayrıştıramaz aslın da balıklar sürekli dışkı yaptığı için hızlarına yetişemez bunun sonucu olarak akvaryumun suyuna karışacak suyun kalitesini bozacak ve nitrit nitrat oranını yükseltecek onun için bunlar yanlış şeyler tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum
diamond, sence bu arkadaş üreticimi ! kum olmama ihtimali varmı! ne yapmaya calısıosun. az önce barış güvercinlerinden bahsediyodun ne oldu onlara!!
korki ben sadece ne türlü olursa olsun yanlış olduğunu söylüyorum
barış güvercinleri falco ile bizim aramızdaydı benim demek istediğim deep yanlış bilgilendiriyor bazı konular da bunu anlatmak istiyorum biliyorum durumu iyce sakınleştirmeye çalışıyorsun ama benide anlayın biraz akvaryumda kumolabilir yanlız insan öğrendiğini unutmaz diyelim ki su değişimlerini böyle kafazına yazdı ilerde boş akvaryumlar da bu tekniği uygulamaya devam etti ne sonuç ne olur burda dakın yanlış anlama deep i küçük düşürmeye falan çalışmıyorum sadece bazı verdiği bilgiler yanlış bunu anlatıyorum konu ile ilgili melek yavruları adlı başlığı incele bu form da yablış bilgiler var diyorum gelin tartışalım sonuca ulaşalım yoksa benim bu form da kimdeyle kişisel problemim yok şimdi melek yavruları adlı başlığa bak
75 litre küçük sayılabilecek bi akvaryum. benim fikrimce ikitane filtre kullanmaya çalış biri küçük boybir dış filtre olsun ve onu biyolojik olarak kullan iç filtrede kaba pislikler için iç filtreyi kirlendikçe temizle fakat dış filtreyi uzun aralıklarla ve akvaryumdan aldığın su ile temizle bu sayede dengeyi sarsmamış olursun.
arkadaşlar bazı filtrelerde üstüne basa basa biyolojik filtre diyor.Bakteri yetişmesi için özel birşey mi var yoksa bilinik filtreye değişik birşeylermi koyuluyor
diamond o gülsün ancA zaten....deep bir türlü yanlışlarını kabul etmiyor milleti bu anlamda yanlış bilgilendiriyor ben nasıl sessiz kalayım...
su değişimi bilinçli yapılmalıdır...
arkadaşlar bu konu da tartışılmıştı...gereksiz yere saçma sapan yapılan su degişimlerinin zarardan başka hiç bir şeyi yoktur...su degişimi için eger iç filtre kullanıyorsanız ayda-20 günde bir kere yapmalısın...bu bir genellemedir zaten...akvaryum suyunuzu gözlemlemilisiniz eger herhangi bir ph artışı yada su bulanıklıgında aşırılık(kırmızımsı olur) yoksa su degişimleri gereksizdir ve yanlıştırda...buharlaşma ile kaybettiginiz suyu mutlaka tamamlamalısınız...
sevgili ozandeniz senin hatan sudegişimini fazla yapmandan yada en az 3 gün dinlenmiş kloru gitmiş su yoymamandan kaynaklanıyordur...
su degişimi yaparken akvaryum suyunuzun en fazla 1/3 kadar su boşaltılır ve koyacagınız su en az 3 gün dinlendirilmiş kloru gitmiş su olmalıdır...ayrıca koyacagınız suyun akvaryum suyuyla sıcaklıgın fazla farklı olmaması gerekir..mesela koyacagınız su 15 derce akvaryum suyu27 derece işte bu yalnış...bu yüzden 15 derecelik bu suya önce biraz kaynar su koyup iyice dagılımını ve yaklaşık akvaryum suyun sıcaklıgını saglamalısınız....
UYARI: akvaryum suyunu ısıtmak için kesinlikle balıkların oldugu suya kaynar su yada sıcak bir su koymanız bu çok yanlıştır...su degişimi yaparken balıklarınızı akvaryumdan çıkarmayın...zaten gerek olmayacaktır çünkü akvaryum suyunun en fazla 1/3 degiştirilmelidir ve bu işlem dipten çekerek olmalıdır...
bu su konulurken havalandırmalarınız ve filtreleriniz devamlı çalışmalıdır...kolay gelsin...
Saygılarımla,
Crano