Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

SAKIN BU YAZIYI OKUMAYIN

Aslına bakarsanız discus beslemen ayrı bir konudur bana göre bütün akvaryum balıkları bir yana discus bir yana diye bilirim bunun nedeni diğer balıklara göre daha değişik su şartları ve bakım istemeleri diyebilirim yeni başlayan hobicilere kesinlikle tavsiye etmem amaç yeni başlayan hobiciler bu balıkla ilgilenmek yerine daha önce gerekli olan akvaryum kurulum bakım,temizlik,yemleme gibi gerekli temel bilgileri öğrenmesi gereğindendir inatla bu balığı beslemek istiyorsanız ilk başta sabırlı olmalısınız çünkü discus un rahat yaşabilmesi için akvaryumun suyunun oturması beklemek gerek akvaryumu kurarak biyolojik yapının oturması önemli bunun için kurulumdan sonra en az 10 gün beklemeniz gerek aslında akvaryumda ki biyolojik yapı 10 gün veya 15 gün içinde oturmaz ama en azından çok faydalı olur nedir bu biyolojik yapı? BİYOLOJİK SÜREÇ Bilindiği gibi akvaryumlar içi su dolu dışarıdan müdahale edilmediği sürece içindeki su hiçbir şekilde yenileme özelliği yoktur içinde yaşayan canlılar mikroorganizmalar bir döngü içerisindedirler anlatmak istediğim olay işte bu biyolojik döngüyü kolay bir şekilde gerçekleştirmektir ve devam ettirmektir şimdi size biyolojik döngünün kısa anlaşır şekilde açıklıyım balık aldıkları besinleri midede sindirmeye başladıkları vakit döngü başlamış sayılır balıklar sindirdiklerin besinin bir kısmını katı bir kısmını da sıvı olarak suya bırakır akvaryum zemininde çıkan bu atıklar amonyağı oluştururlar ,ayrıştırıcılar hızlı bir şekilde ayrıştırma sürecine girer tabi bu balıkların hızlı bir şekilde sindirim gerçekleştirmesi daha fazla artan amonyağı başarıyla ayrıştırmayı gerçekleştiremezler aslına bakarsanız ayırıştır ma hızları yavaş kalır bu nedenle akvaryumda oluşan amonyak miktarının artması balıkları zehirler ve öldürür akvaryum hobide suda bunu nan ve balıklar için en zehirli madde budur düşüne biliyormusunuz litrede 1mg amonyağın tesbit edilmesi balıkların hayatını tehlikeye sokmuştur bile bur da işte sudaki amonyağı aerobik bakteriler nitrit e çevirirler nitrit amonyağa göre daha az zehirli olsa bile yine istenmeyen bir durumdur suda litredeki miktarı 0,5mg geçerse balıkları tehlikeye sokmuş olur daha sonra diğer bakteriler nitriti, nitrat a çevirir nitrat nitrit e göre daha az zehirli olup daha sonra bir kısmı bitkiler tarafından besin olarak kullanılır diğer kısmı havaya karışır akvayum da litrede 0,25 mg yi geçer se tehlikelidir yüksek nitrat oranları balıkları olunsuz yönde etkiler balıkların büyüme ve gelişmelerini engeller o yüzden bilinçli hobiciler sürekli olarak test kitleriyle suyu kontrol etmek zorunda dır ben genelde bu testleri sadece akvaryum krulumunda kullan mamınnedeni ise ilk yeni kuracağım akvaryumda döngüyü başlattığım süreç içerisinde uyumu yakalamaya çalışırım bir kere oturduktan sonra sürekli düzenli su değişimi yaptığım için bir sorun çıkarmaz su değişimleri bu yüzden önemli doğada ise su sürekli yenilenmekte yağan yağmur suları suları nı tazelemekteyim işin kabaca sı bu ayrıntıya girmeden anlatacaklarım bu kadar bunu hafızanız da ayrı bir yerde unutmadan saklarsanız ilerde çok yardımcı olmuş olursunuz çünkü akvaryumla ilgili alacağınız kararlar olurken hemen aklımıza bakteri kültürleri gelecek acaba bir zararı olur mu düşüncesiyle davranırsanız yanlış yapmazsınız İşte akvaryumun beyni bu bakterilerdir uyum içerisinde çalıştığı sürece bi problem yaşamazsınız umarım şimdi adam akvaryumcu ya gider derki (ya yeni balık aldım akvaryumu kuralı iki üç gün oldu yeni aldığım balıklar öldü neden) akvaryumcu suyu doldururken dinlendirdin mi der adam evet peki yem fazla yem mi verdin adam yok o zaman balıkların suya oturmamış balıklar der başından savar gözlemlerim böyle hiç demez ki akvaryumu kurarken bakteri kültürü eklediniz mi yada akvaryum ortamı nasıl yararlı bakteri kültürünün yayılması için yeterlimi uygun olan süreyi beklediniz mi diye cevaplar gelmez tabi Baya uzun oldu buraya kadar okuyun kafanızı karıştıran bir şey olduğunda sorun , güzel bir çalışma olacağına inanıyorum

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dikkat çeksin diye başlığı değişik yazdım

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sağol diamond çok yararlı bir yazı...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Diamond seni takip ediyoruz. Faydalı bilgiler bunlar. Uzun oldu diye kaygılanma. Bu iş keyif işi. Zevk alarak okuduk. Sana gerekli cevapları ve bilgileri yazdım. saygılar.

img

fishfish

19 yıl 4 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

anlamadım olay nedir ama,bilgi için sağol :)

img

hamso

19 yıl 8 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ