Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

ÖNERİ

ARKADAŞLAR BİLDİĞİM KADARIYLA CİKLİT ÜZERİNE KAPSAMLI TÜRKÇE KAYNAK YOK.SADECE AYHAN ÇÖREK E AİT O DA ESKİ VE PİYASADA BULUNMUYOR.BEN ÜSTAD AD KONİGS E AİT BİR ESERİ TÜRKÇEYE ÇEVİRTMEK İÇİN BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIM UMARIM EN KISA ZAMANDA SONUÇLANIR. BENİM YABANCI DİLİM ALMANCA OLDUĞU İÇİN MAALESEF İNGİLİZCE KAYNAKLARDAN FAYDALANAMIYORUM.BU KONUYU BU FORUMDA TARTIŞMAYA AÇMAK İSTİYORUM. BENCE HERKESİN ELİNİN ALTINDA TÜRKÇE BİR KAYNAK KİTAP BULUNMASI GEREKİYOR.BENCE BU KONU AKVARYUM KLUBU KURMAK KADAR ÖNEMLİ.KURULANLARDA ZATEN İSTANBULDA. PEKİ BİZİM GİBİ TAŞRA KESİMİNDE OLANLARIN BU KLUBLERDEN FAYDALANMA İMKANI NE OLABİLİR SİZCE ???

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

şimdi öncelikle klup derken sakın yanlış anlamayın isak ın oluşturduğu bir klup var ama burda bu insanların belirli biryerde büroları yada binaları falan yok bilmem anlatabildim mi sanal ortamda tamamen beli süreler içerisinde toplanıp arada bir çok faydalı toplantılar yaparlar yani başka bir klubun kurulması yine sanal ortamda bilgisayar ortamın da olacak internetiniz varsa en güzel şekilde katıpmış olacaksınız taşra kesmi demişsin nerde oturuyorsun acaba? kitap konusuna gelince balıklar hakkında yabancı çok güzel kitaplar var dediğin gibi ama çeşitli nedenlerden dolayı türkçe olarak yazılmadı var olanlar da zaten eski ama bir önerim özellikle son yıllarda damgasını vuran yazılı kaynaklar akvaryum dünyası dergisidir çok güzel bir kaynak herkesin almasını ısrarla tavsiye ederim

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Diamond kardeş ben Burdur da görevliyim. Klup hakkındaki düşüncelerinize katılıyorum. Ancak bu tartışmalar internet ortamında sanal kalıyor.Yni demek istediğim söz uçuyor yazı kalıyor. Ben gecenin 3 de kafama takılan bir konuyu ( ciklit hk ) internette kime soracağım. Ben ciklit üzerine yazılı kaynaktan bahsediyorum. Nette ilginç tropheus siteleri var mesela ballıcanın ama bana göre yetersiz. bahsettiğiniz dergiye zaten üyeyim. Kaldıki Tropheus üzerine sadece 1 cilt var sizce yeterli 1 fasikül tropheus ile ilgili bilgi ?????

img

falco

ÖZEL MESAJ

bunları bulamamanız türkiye de bu işin ilerlemediğini gösteriyor demektir yapa biliceginiz tek şey böyle formlardan ve yabancı kitaplar dan yararlanmak tutupta şimdi birle şerek kitap yazacak halimiz yok

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Diamond kardeş memlektte kaynak kıtlığı olduğunu bende zaten dile getirdim. Birleşip kitap yazmak konusuna gelince buna zaten gülerim burada medenice bir konu bile tartışılmıyor.Bu memleketin de en büyük sorunu bu zaten 2 alman biraraya gelir sendika kurar haklarını arar biz türkler biraraya geldimi birbirimizin kuyusunu kazar ve bilgiçlik taslarız.Sizinle biraraya gelip kitap yazmayı zaten aklımından ucundan geçirmedim bu işe zaten ben tek başıma koyuldum. Bunu yapacak başka BABAYİĞİT varmı diye baktım ama gördüm ki yokmuş. Saygılar...

img

falco

ÖZEL MESAJ