Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
BEYAZ QUARZ KUM HK.
ARKADAŞLAR CİKLİTLERİM İÇİN BEYAZ QUARZ KUM DÜŞÜNÜYORUM .İDEAL MİDİR ?
hayır uygun değildir çünkü kuvarz kumlar magnezyum kalsiyum açısından fakir kumlardır dır zamanla suyun içerisinde fazla bi çözülme gösteremeyecek ve suyun kalitesini özelikke sertlik açısında zenginleştiremeyecek discus besleyecek olursan cevabım kesinlikle evet olurdu midye kırığı kullamanı tavsiye ederim.
tşk ederim zaten şu an kum olarak mide kırığı var.
Selam Falco,
Mesajın biri boşa uçtu eee bu saatte olur o kadar..
çiklitler için bence en iyisi kaliteli küçük ince çakıldır.Ben uzun yıllardır kullanıyorum avantajları 1- dip çekme işlemi yaparken kumu çekmeden ve karıştırmadan su çekme 2- parçalar hacim olarak geniş olduğu için atılan fazla yemler kumla karışıp pislik oluşturmaması 3- aynı şekilde balık dışkıları içinde geçerli.. 4- suyu bulandırmaması 5- balıkların kumu karıştırıp görüntüyü bozmaması not (yavru almak için balıkların illa kumu kazması gerekmiyor)sadece bitkı için uygun degil..
Sevgiler.
kumun öncelikli tip ve değer uygunlukları haricinde birazda çok açık renk olması beni düşündürüyor koyu renk ve iri taneli olmasından yanayım bende deep in ikinci mesajına katılıyorum.
açık renk olması niçin düşündürücü dede kardeş akvaryumdaki balıkların koyu renkli olduğunu düşünürsek güzelliklerini ortaya çıkarmazm ı?
açık renk kumda gerçekten balıklar güzel görünüyor. ama açık renk balıkların çabuk ürkmesine ve strese neden olabiliyor tabiki bu kullanmana engel değil sadece ben kullanmanı önermem tamamen benim fikrim.
selam nurettindede yalnış anlama merakımdan sordum. bunun bilimsel kanıtı var mı ? yani strese girmesi ve ürkmesi beyaz kumdan ? zati kullanmayı düşünmüyorum. diamond arkadaşımın açıklaması çok mantıklı ve doğru.
kusura bakma sert cevap verdiysem. balıkların sırtları koyu renk alt kısımları açık renk olur genelde bunun nedeni kamuflajdır. alt kum koyu renk olursa balık kendinin görünmediğini düşünüp rahat olacaktır. aynı zamanda açık renkte ise balık aynı güvenlik hissini duymayacak ve rahatsızlık hissedicektir.