Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

lepistesler yavruladı

arkadaslar 20 tane lepıstesım vardı 2 tanesı yavruladı ama bır nedenden dolayı sureklı oluyorlar.ne oldugunu ben anlayamadım.gecen senede boyle olmustu sıcaklık normal yemlerını duzenlı olarak verıyorum,mantar hastalıgı yok ılaç koyuyorum akvaryuma ama dıbe cokup oluyorlar ne yapmalıyım?yardımlarınısı beklıyorum arkadaslar:)en son 20 yavrudan 2 sı hayatta kaldı acıyorumda onlara boyle oluyorlar ve ben hıc bısı yapamıyorum ?

img

cocco

19 yıl 4 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende yavrular taş gibi dibe vurmuşlardı.Bir süre sonra hareketlenip yüzmeye başlamışlardı.Ama yavrulukta doğmuşlardı.Çıkar çıkmaz yüzmediler. 3 kere doğum yaptı benim lepistesim.Belki düzgün takip edemedim ama böyleydi.

img

hamso

19 yıl 8 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bendede lepistes var.20 yavrudan sadece 4''ü yaşadı.aynı anda kılıçlarda yavrulamışlardı.ama onlar sapasağlam cırtsız :)anlamadım bende

img

kedi_mania

20 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

yavru balıkların neredeydi yani başka akvaryuma mı koydun yoksa yavruluğa falanmı hastalık yok ilaç kullanıyorum diğiyorsun biraz dedaylı aç konuyu kaç günyaşadılar? sıcaklık? falan hamso sana gelince lepistesler bazen yavruları tam olarak açmadan doğum yapıyorlar balık dediğingibi taş gibi yere çöküyor tabi hareket edemiyor ya sen çok dikkatli şekilde kep çenin uç kısmıyla açacan yada balığın bir saat kadar kendini toplayıp açılmasını bekleyeceksin tabi böyle doğumlar iy değil balık hareket etdemeğinden diğer balıklar tara fında yutuluyorlar çırtsız olan kılıç yavrularına gelince kılıçlar lepisteslere göre çok dayanıklı balıklar dır akvaryumda diyelim kılıç ve lepisstes yavruları olsun bi sebepten dolayı lepislesler ölüyorsa kılıçlar yaşıyabiliyor aynı sen de ki gibi.

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ