Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

EV YEMİ

arkadaşlar bana ev yemini nasıl yapacağımı anlatırmısınız.nedir bu ev yemi?

img

kedi_mania

20 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam kedi_mania ;

Al sana alternatif bir ev yemi tarifi...
Mesela karides,ıspanak,havuç,marul'u haşladıktan sonra blenderda çamur kıvamına gelene kadar karıştır , sonra ufak poşetlere koyup buzlağa at.

Yem zamanı ufak poşetlerden çıkartıp yiyebilecekleri kadar rendeleyip ver. Ayda bir kerede karides,ıspanak ve 2-3 baş sarımsağı blenderdan çekip ver.Sarımsak iç parazitlere birer bir iyi geliyor.  Yes! 

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yemin içerik açısından daha zengin olması için bezelye,bazı vitaminler hindi yüreği veya yağlarından ayırt edilmiş sığır yüreği eklersen daha iy olur yemleri verirken suyun dip kısmında beklememesine dikkat et yoksa akvaryumda protein fazlalığından küçük küçük kurtlar çıkabilir

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ya arkadaşlar bu ev yemi dediğimiz şey bütün balık türleri için mi yoksa belirli bir tür için mi geçerli??

img

lotlorien

20 yıl 11 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tabi yazılanlar bütün balıklar için geçerli olabilir ama istisnayı bozan bazı balıklar olabilir mesela yapılan yemler balıkların kolaylıkla yutabileceği şekilde rendelenmelidir

img

diamond

ÖZEL MESAJ

ek olarak sıgır kalbi alabilirsiniz(500.00 tl lik yeterli)...sıgır kalbini az pişirip ufak parçacıklar şeklinde 2 günde bir verebilirsiniz...az pişirilmesinin nedenide balıkların rahat çignemesidir...bakın ben ilk normal pişirmiştim taş gibi olmuşyu bir işe yaramamıştı...bu besine asronot gibi yırtıcı cichlidler asla dayanamaz havada kapar hepsi :)...digercichlidler içinde kullanabilirsiniz hiç bir problem olmaz...

KESİNLİKLE BALIKLARINIZA EKMEK VERMEYİN...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar tropical in discuslar için sarımsaklı bir yemi var . Bunu bizim malawilerde kullanabilirmiyiz?Kullansak bi faydası olur mu parazitleri öldurmesi acısından!

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yemin kokusun dan sarımsak içerikli olduğu hissettiriyor discusların diyer yemlere göre daha çok severek yemesede genelde sabahları alıyorlar çikletler rahatlıkla alabilir özellikle yeni yumurtlamış çikletler için çok faydalı olur özelikkle karnı çekil miş dişilere şiddetle öneririm iç parazirlere karşı önceden alınmış bir önlemdir desem yanlış olmaz

img

diamond

ÖZEL MESAJ

ben belirtilen tarif gibi ev yemi yaptım ciklitlerim iştahla yiyorlar hemen dibe çökmemesi için de bir filenin için koyup asıyorum. yalnız suyu çabuk kirletiyor bu yüzden açıkçası vermeye çekiniyorum.

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkürler diamond..

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ