Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

LATERİT!!!!!!!!!!!!

arkadaşlar bu toprağı nerden temin edebilirim bilen varsa yardım ederse sevinirim

öncelikle ne yapacaksın üzerinde canlı yem falan mı üreteceksin ?toprak konusunda bilgili çiçekçilere baka bilirsin

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sanırım biyolojik filtre için piyasada var ama pahalı yarım 400 gramı 40 ytl falan sanırım... kadıköyde çiçek pazarında arastır.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam Dostum akademist ;

Arkadaşlara Laterit'in önemini bir anlatayım müsadenle..

Akvaryum kumundaki su dolaşımı biyolojik denge için son derece önemlidir. Kumda çok hızlı su dolaşımı besin maddelerinin birçoğunun oksitlenerek çökmesine ve bitkiler tarafından kullanılamayacak bir hale gelmelesine neden olur. Taban filtreleri bu yüzden bitkili akvaryumlarda tavsiye edilmezler. Çok yavaş su dolaşımı ise kumda oksijenin çok azalmasına ve kokuşmaya neden olur. Ayrıca dolaşım olmazsa besin maddeleri bitki köklerine taşınamazlar. Çok ince kum kullanmak bu yüzden bitkiler için ideal değildir. Son yıllarda kumda optimal su dolaşımını sağlamak için düşük güçte taban ısıtıcıları kullanılıyor ve bitkiler, dolayısıyla balıklar üstünde de olumlu sonuçları da görülüyor. Laterit, tropik bölgelerde çok görülen, mineraller- özellikle de demirce zengin kırmızı bir kum tipidir. Akvaryum kurulurken kum konulmadan tabana bir miktar laterit dökülmesi bitkilerin uzun süreler demir eksikliği çekmeden büyüyebilmesine yardım edecektir.  Flower 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam dostum akademist,

Laterit satan yer bilmiyorum biraz araştırdım bulamadımda ama alternatifini biliyorum Yes!...

Sera FloreDepot. Akvaryumunun hacmine yetecek boyunu al, broşürde anlattığı gibi uygula.Bu ürün kristalize edilmiş gübrenin yanısıra az miktarda Laterite ve biraz da kaliteli Torf ve Peat Moss içeriyor. Saf Laterite'in yerini alabilecek tek ürün bence. Thumbs Up

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle akvaryumda kullanım amacı arkadaş yazsaydı daha da mantıklı cevaplar gelecekti yanlız eğer bitki gelişimi için kullanaksa minarel yönünden zengin olabilir ama bu yetersiz olacaktır o bitkili yem yeşil akvaryumda gördükleriniz bitkiler kum veya demir içeren bitki güpresi ile değil co2 ile öyle yem yeşil kalıyor yani karbondioksit tabi ilkyazdıklarımda önemli ama bitkinin beslenmesi için besin üretmesi gerek bunuda fotosentez olayı ile gerçekleştirir bunun içinde karbondioksite ihtiyaç vardır akvaryumda hava motorları kullanıldığı için yani su sürekli olark hareket ettiği için suda ki co2 havaya karışır ayrıca akvaryumda çok bitki olursa önemli olan co2 miktarı artar bu balıkları çıkardığı co2 de yetersizdir onun için günümüzde dışardan akvaryuma co2 verilmektedir isteyenler deney yapa bilir iki tane gür bitkili akvaryum kurun bitkiler aynı yeşillikte olsun akvaryumda birini sadece bitki gübresiyle,ve o zengin kumlarla besleyin diğerinide co2 ile besleyin bir ay sonra bakın hangisi daha yeşil yanlış anlamayın tabiki ışık bitki gibreleri de önemli bitki gelişimi için ama burda co2nin önemi daha fazla bu konu aslında tam anlamıyla anlatmam burda sayfalar sürer kısaca bu.

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ