Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
CRANO YARDIM LTF.
Değerli arkadaşlarım önerileriniz doğrultusunda akvaryumuma iç filtre aldım.Mevcut dış filtrem zaten vardı.Atman AT-F305 1200lt/h aldım. Yalnız istediğim sonucu elde edemedim. iç filtreyi tabana yakın kuramıyorum hava püskürtmüyor ve hava borusundan su geri tepiyor . üste kurduğum zamanda dibi yeterince temizlemiyor.Amacım kuma yakın kurmaktı.Dolayısıyla yüzeye yakın kurduğum zamanda sirkülasyon üst tarafda yoğun oluyor pislikler yine dipte duruyor :( Neyi yalnış yapıyorum. Haftasonu akvaryumumu komple boşaltıp temizleyeceğim.Bu arada ilginiz ve önerileriniz için tşk ederim. Bu konudada yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi biliyorum.
cranodan istedigin icin birsey yazmiyorum...sevgili crano cevaplar sorununu sevgiler..
ALINGANLIK YAPMAYA GEREK YOK SEVGİLİ HEKİM MERT ARKADAŞIM.DAHA ÖNCE MESAJ YAZDIĞIN İÇİN TŞK EDERİM. BUNDAN SONRADA YAZACAK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TŞK EDERİM. YAZMAYACAK OLANLARIN DA CANI SAOLSUN.CRANOYLA ÖZEL BİR DİYALOĞUM YOK TANIŞMADIM BİLE. SADECE BU KONUDA KENDİSİNİN FİKRİNİ ALMAK İSTEDİM. SAYGILAR......
kardeş bakın bilmediğiniz şeyler var diğer yazını okumadım o yüz den ne yapmışsınız bilmiyorum yanlızca filtre le ilgili olarak tabi filtreyi en alta koyarsanız hava vermez akvaryuma içine doğru olan derinliğin vermiş oldu etkiden dolayı şimdi diyelimki iç filtreyi akvaryumun alt seviyesine bıraktınız filtre çalışıyor güzel şekilde filtre neya bilir balıkların dışkılarına en fazla ileri iter yani sülkülasyonun az olduğu yere sürükler pislikleri pislikte ilerde biyere sıkışır durur yani temizleyemez ha iç filtre diyelim çok kuvvetli karşı cama kadar vuruyor bu ortam da zaten balık su sürkülasyonundan yaşamaz balıkların filtrenin yanına gelip hemen filtre deliklerinin yanında dışkı bırakma lüksleride yok o yüzden kullandığın filtre ne olursa olsun akvaryumun dibinden artık yem leri ve dış kıları çekmelisin bu akvaryum ekosistemi için önemlidir zaman la akvaryumda oluşan amonyak nitrit nitrat oranları en alt seviye de tuta bilirsin yani anlat mak istediğim en güçlü filtreyi de koysan bile suyu zaman la hafta da en az bir kere yüzde yirmi su değişimi yapman iy olur aklının takıldığı bişe olursa yaz
diamond kardeş verdiğin bilgiler için tşk ederim.Amacım iç filtrenin dipte çalışmamasının sebebinin yalnış kurulumdan mı kaynaklandığını öğrenmekti.Çünkü filtre ile verilen aparatlartı takmamıştım.Görülen o ki her durumda dip çekmek gerekiyor. Ve sanırım bendeki asıl sorun akvaryum dibinin kaya bitki kütük bakımından bıraz karışık olması. Bu akşam dibi biraz sadeleştireceğim. sanırım siekülasyon daha iyi olacak .
diomand kardeş birşey daha sormak isterim. Akvaryumum tropheus ve frontoza var. SAnırım yalnış bir tercih oldu.İleride sorun çıkarmı risk nedir ? frontozalarımı elden çıkarayım mı ?
bildiğin gibi ikiside tankanika gölü balıkları olmalarına ramen yine bir arada besleyemezsin ilk başlar da sorun çıkarmasalarda yani boyları küçükken yakın zaman içerisinde frontosalar gelip tropeusları geçer büyüzden sorun yaşarsın en güzeli tropeuslardan oluşan güzel bir erkek ve 5 yada biraz daha fazla olacak şekilde bir koloni kur güzelçe besle ama erkek bi tane olacak iler güzelce yavru alırsın.
iç filtreleri dibe dogru sürüklersen hava püskürtmez bunun sebebi basınçla falan ilgili olsa gerek yani kurulumda bir sorun yok..
tropheus ve frontoza seçmişsin..tropheus hiç beslemedim ama agresif bir balık oldugunu biliyorum...bana kalırsa frontozoalara yazık olur çünkü onlar çok daha sakin ve nazik bir balıktır ilerde bir kaç sorunla karşılaşabilirsin.ayrıca digerine göre çok daha pahalıda...tabi sevilen balık için işin parasal yönünü düşünmek biraz saçma...bence frontozoa ya devam etmelisin benim fikrim bu...
Saygılarımla,
Crano
slm crano şimdilik frontoza ve trop lar beraber ler ileride sorun çıkarsa tercihimi tropheuslardan yana kullanacağım. saygılar..