Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Dış filte ile su nekadar idare eder? - 2.sayfa

şimcik arkadaşlar bir iç filtre 5watt çekiyor.Haftada suyun yüzde 80 ni değişiyor.Bir dış filtre 35-40watt çekiyormuş.Fiyat olarakta atmanın 80 liralık küçük modelini gözüme kestirdim.Her akvaryumcuda bu var zaten(kendileri kullanıyor).Peki fiyat,ve çektiği elektrik olarak su değişimini karşılayabiliyormu bu ürünler. Nekadar sürede nekadar su değişimi yapılıyor? (kız arkadaşımın beli ağrıyor,suyu değiştiremiyor,bana değiştirtiriyor.Bende ona filtre hediye etmek istiyorum :) )

img

hamso

19 yıl 8 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

190ytl ye adam tutarım akvaryumun suyunu değiştirir ya atman yada almıcam :(

img

hamso

ÖZEL MESAJ

dolphin dış filtre c-500 80ytl dedi adam içindeki malzemeside var. Sizce nasıl? İnternette satışla ilgili birşeyler bulamadım.Buda tek türkiyede satılan birşey olsa gerek...

img

hamso

ÖZEL MESAJ

o zaman atman al ne diyelim...bende kullandim atman..isini gorur ilk etapta..

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dolphin dahamı kötü bir marka neden atman için işini görür ilk etapta dediniz? 2. etap ne oluyor :) çok fazla su yok akvaryumumda.Benim derdim suyun çok iyi temizlenmesi.Kaplumbağayı idare edemiyor basit filtreler. iç filtrede kullandım(atman f101),şelale filtrede kullanmaya devam ediyorum.5. günden sonra ziyan oluyor su. en az 1.5 saatimi alıyor akvaryumun suyunu değiştirmek.Bu yüzden olabilidğince uzun idare etmeli akvaryum suyu,yada çok kısa sürede değiştirebilmeliyim.(kız arkta 2 bende 3 tospa var) Akvaryumculara dış filte soruyorum,kaç litre diyorlar,40-50 litre diyince bir garip bakmaya başlıyorlar ama su aşırı kirleniyor işte.Dış filtrenin hem su kapasitesi hemde temizleme kapasitesi yüksek(yada ben öyle sanıyorum)

img

hamso

ÖZEL MESAJ

selamlar: ben dolphin c-700 kullanıyorum. gayet memnunum. ehiem lav ve boncuklardan aldım. 1 seneden beri kullanıyorum. arada içine ekleme yapıyorum. tavsiye ederim.

img

kalimero1

19 yıl 4 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

şimdi hamso kardeş senin son yazdığın yazı sadece bakarak cevap veriyorum dış filtre de en iyi marka eheimdir biraz pahalıdır sonra bilinen dış filtreler den bahsediyorum tabi sonra atman gelir atman eheime göre ucuz dur tabi eheim kadar olmasada kaliteli filtrelidir eğer paraya kıyarsan eheim al derim yok hem kalite hem ucuzluk ararsan atman al derim son olarak doplin gelir yani sıralama eheim,atman,doplin aslında filtrelere yan yana koysanız kalite farkını kullanılan malzemerler den anlar sınız ayrıca lütfen bilinçli davranalım filtreyi alirken çektiği elektirik yerine farçaların bulunup bulunmamasına dikkat edeli dış filtreler genelde yazdığın fitre 22W falan çeker sanırım atman dediğin o 35 40 dediklerin 1600lt/saat filtreler çeker şimdi suyu temizlemeye gelince bu akvaryumunda ne besliyorsun bilmiyorum su değişimi ile filtrenin fazla alakası yok aslında varda arka planlar da kalıyor şimdi diyelim sen en büyük dış filtreyi al balıklarını dip yemi gibi suyu bozan yemlerle besle fazla miktarda yem at akvaryumun büyüklüğüne göre fazla balık koy su yine bulanır bunlara dikkat etdilmeli ayriyeten suyu hiç bir zaman tam anlamıyla değişme düzen li su değişimleriy le su kalitesini yüksek tut iy filtre kullansan bile su değişimi yapmalısın şimdi okudum akvaryumda kaplumbağa besliyorsun akvaryumda bi kaplunbağa beslemediğim için bi bilgi aktaramayacağım ama akvaryumda değilde kaplun bağalar için özel fanuzlar da beslesen iy olur akvaryum kaçlitre ne var içinde balıkmı kaplumbağamı?balıkmı tam anlamda anlatırsan çok iy olur yeni başlık açarak konu biraz dağılmış gibi..

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaça aldınız adam bana karbon ve elyaflı(karbonu hep kullanmayın diye yazı okudum burda) dolphin c-500 ü 80ytl dedi.Sizinkinin bir model küçüğü olmalı

img

hamso

ÖZEL MESAJ

Bende dicus beslediğim için akvaryumun 450 lt olduğu için 1600 ü kullanıyorum ben toptancılarlardan aldığım için ucuza alırım fiyatı iyce araştır bikaç yere sor 1600 40 w tabi dediğim gi yedek parça meselesini sorun temin etmesi önemli diyelimki motorun içinde pervane kırıldı pervane yi bulamaz san o motoru at gitsin dederim onun için fiyat veremeyeceğim

img

diamond

ÖZEL MESAJ

kaplumbağa neyde beslenir tartışmasına balık forumunda girmek istemem.Fanusta flan bakılamaz o hayvanlara. 5 ciklit 5 çöpçü 2 vatoz 3 kaplumbağa var 80x30x40 akvaryum. Son soru olarakta şelale filtrenin bana sağlayamayıpta dış filtrenin sağlayacağı fayda nedir?Neden bukadar pahalılar?

img

hamso

ÖZEL MESAJ

bunu aslında sende biliyorsun boyut olarak dış filtre daha büyüktür daha güvenli bence temizlik olarak dış filre daha da çok işini görür ayrıca dış filtre yararlı populasyonlar acısından akvaryumda kum falan yoksa yararlı bakteri popülasyonları için özellikle içerisinnde subsurat malzemesi bulunursa çok yararlı olur aslında büyük uslalar halen bu iki filtreyi tartı şıyorlar her iki konuyu savunanlarda kendilerince haklı olarak hangisi daha iy konusunu tartışıyorlar ama bana sorarsan daha iy bir temizlik istersen dış filtre al suyu alıp akvaryuma bırakma debisi daha fazladır tabi boyutlarına göre daha çok suyu içerisinden geçirir daha çok temizlik yapmış olur eğer filtrenden memnun değilsen al derim akvaryumun litresine göre suyu saatte 3yada dört kere devri dayim yapması çok iy olur.

img

diamond

ÖZEL MESAJ