Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

YARDIM VE ÖNERİLERİNİZ

Arkadaşlar benim 200 lt lik tropheus akvaryumum var yaklaşık 50 adet 3-4 cm boylarında.Filtre olarak Dolphin 1100 dış filtre kullanıyorum.Akvaryumum tabanı çok sık kirleniyor.Dip çekme çok faydalı olmuyor bitkiler ve kumlar yerinden oynuyor taban yapısı bozuluyor ayrıca yeterli temizlik olmuyor kayalar da var.Bu sorunu nasıl çözebilirim. İç filtre bir çözümmüdür. Evet ise gücü ne olmalı? Açıkçası iç filtre için yüksek para vermeyi düşünmüyorum. Bu konuda daki yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Bana [email protected] dan yazabilirsiniz.

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam Falco,

İç filtre çözüm değil.Bence şelale tipi filtre al..Hem daha fazla su sirkilasyonu yapıyor hemde daha iyi temizlik sağlıyor.Temizlemeside kolay.10-25YTL arası  boy yada marka farkıyla piyasada bulabilirsin.Dip temizliğinde sadece hortum kullanmanı öneririm her yere ucunu sokup pislikleri çekebilirsin.Petshoplarda ayrı dip temizliği için satılan aparatlar var 35 YTL.İki orta pille çalışıyor tüm dip temizliğini suyu boşaltmadan bir tül kesenin içine pislikleri toplıyabiliyorsun. Pottery..

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam Falco aynı sorun bendede vardı.Akvaryumcuya gittim unistar 300-4l iç filtre aldım.Çok güçlü bir filtre dış filtrenin giriş borusunun karşısına tabana doğru kurarsan bu sorundan kurtulacaksın devamlıda çalıştırmana gerek yok ayrıca sadece su sirkülasyonu olarakta kullanabiliyorsun. Saygılarımla.

img

fasteagle58

19 yıl 11 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam falco ayni sikintiyi bende yasadim...dis filtrenin sifon borusu kiyida kosede kalmissa vede akvaryumda kaya coksa ozellikle diskilarin temizlenmesi zor oluyor...ben b sorunu f.eagle gibi kuvvetli bir ic filtreyle cozdum..ancak tavsiyem ic filreyi cekis borusunu tam tersi yonde koy ki hem kendi bolgesindeki pisligi toplasin hemede bilateralinde olan boruya dogru bir akim [email protected]

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bencede iç filtre bendede olmuştu dış filtre kullandığım zamanlarda ama gücüne dikkat et akvaryumuna en uygununu al benim aldığım biraz güçlüydü ve daha ufağıyla değiştirmek zorunda kalmıştım. zaten dış filtrenin öncelikli işi biyolojik filtrasyon.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Değerli arkadaşlarım önerileriniz doğrultusunda akvaryumuma iç filtre aldım.Mevcut dış filtrem zaten vardı.Atman AT-F305 1200lt/h aldım. Yalnız istediğim sonucu elde edemedim. iç filtreyi tabana yakın kuramıyorum hava püskürtmüyor ve hava borusundan su geri tepiyor . üste kurduğum zamanda dibi yeterince temizlemiyor.Amacım kuma yakın kurmaktı.Dolayısıyla yüzeye yakın kurduğum zamanda sirkülasyon üst tarafda yoğun oluyor pislikler yine dipte duruyor :( Neyi yalnış yapıyorum. Haftasonu akvaryumumu komple boşaltıp temizleyeceğim.Bu arada ilginiz ve önerileriniz için tşk ederim. Bu konudada yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi biliyorum.

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ