Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
çiklit yemi çiğneyip tükürüyor nedeni nedir?
Şuan lepisteslerden arta kalan yemlerim var.Tetrapond koistick var işte.1 tanesini ufalayıp atıyorum.Hemen üşüşüyorlar yeme fakat çiğneyip çiğneyip tükürüyorlar.Birinin tükürdüğünü öteki alıyor oda tükürüyor falan. Ama daha sonra yem kalmıyor ortalıkta.Ufaltıp ufaltıp tükürüyormu yoksa başka bir sorunmu var anlamadım. Teşekkürler...
suya attığın yemi balıklar tümüyle yiyemedikleri için parçalara ayırıyolar sanırım en küçük parçada eriyodur sana önerim seranın sitisine bir bak http://www4.sera.de/site/main.php?language=tr orda türkçe seranın yemlerinin açıklamalı anlatımı var ben sera fd mixpur u öneririm kankurdu,artemia,tubifex in kurutulmuş bir şekilde karışım yemi var biraz pahalıdır ama balıklar için epey bir yararlıya benziyo hiç denemedim ama sen kankurdu,artemia,tubifex in balıklar için ne kadar yararlı olduğunu bilen bir akvaryum bakıcısı isen bi dene derim olmazsa yine seranın sitesinden daha uygun bir yem seçebilirsin Saygılar...
80x40x30 şeklinde benim akvaryumum 2 sarıprenses 3 imparatorum var. imparatorlar akvaryumda açıklık alanda duruyorlar prensesler kayaların arasına saklanıyorlar.Bir sorun yoktur dimi. Ayrıca akvaryumcu bu balıkları hormonla renklenmelerinden filan bahsetti.Ömrünü azaltıyormuş ama.Ben bunların ilaçsız oldugunu nasıl anlarım.Renksiz renkli nasıl oluyor bunlar? sari prenseslerin üzerinde hafiften siyah çizgi var.3 tane dikey çizgi. imparatorlarda güneşte mavi mavi parlıyor üstünde yine hafiften düşey siyah çizgi var.3-4cm arası balıklar. Bunlar amerika afrikamı.Genel forumda pek cevap alamadımda oraya yazacam
gyuzel kardesim..koistick dedigin japon yemii.(havuz japonlari olan koiler icindir.) ancak cikletler granul yem agirlikli beslenirler...daha kucuk vede suda hizla batan.(protein oranlari da daha yuksuk.)...hazir alacaksan sera granumeet yada granugreen(bitki agirliklidir.) tercih ederim sevgiler.
biliyorum koi balığına ait olduğunu.Tospa yesin diye almıştım. tamam dediğin yemlerin fiyatlarına bakarım teşekkürler
yada alternatif olarak pahali gl-elirse evde kendin yap derim..
slm Hamso,
öncelikle sarı prenseslerine ve imparatorlarına uygun bir yem almalısın ben tetra yemlerini gayet kaliteli buluyorum ayrıca seranın ve ototto nun gelişim yemleri harikadır..balıklarının bu yemleri tükürmesinin nedeni büyük bir ihtimalle begenmemelerindendir..ama bunun dısında yem verirken aceleci olmamak lazım çünkü balık yedigi yemi ignerken sen başka yemler daha atarsan agzındakini tükürür ve yeni attıklarının peşinden oşar bunun ne balıga nede akvaryuma bir yararı var..bu yem atıkları zamanla dipte birikime, su kirliligine, suyun ph ında yükselime neden olur bitmedi beraberlerinde amonyak zehirlenmesine, deri parazitlerin suyunda cirit atmasına ve başta mantar ve balık veremine kadar varan hastalıkları getirir..
hrmonlu yemler sakın kullanma...bir akvaryumcu sana bak bu yem renklendiriyor dedimi onu almamanı tavsiye ederim..sarı prenses de ve imparatorda yazdıkların kadarıyla bir sorun yok ama böyle anlamak mümkün degil zaten..bu arada imparatorlarla pek ilgilenmedigim için bilmiyorum (büyük bir kayıp) ne tür olduklarını ama sarı prensesler malawi cichlidleridir..
http://www.hepsievcil.com/app/KoseYazarlari/Crano/CanliYemler.aspx
Saygılarımla,
Crano
ha bu arada sevgili hamso sari prenseslere et agirlikli beslenme uygularsan o guzel sari parlak renklerinde kararma olur..sari prensesler icin sera granu green tavsiye ediyorum(bitkisel agirlikli)sevgileer
Teşekkürler :)
bende ciklet besliyorum bendede aynı sorun oldu ve ne yazik ki en sonunda bunu yapan balığım öldü onun için dikkatli ol