Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
lapites
arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar. artık benimde bi akvaryumum var ve canlı doğuranlardan besliyorum. lapisteslerimden biri doğurdu, ufacık balıktan 59 tane yavru çıktı ve yavruluğa aldım. beslenmeleri için önerisi olan varmı.. akvaryumda erkek dişi oranı nasıl olmalı? teşekkürler
okadar yavru yavrulukta büyüyemez.Salman gerekecek.Ama salacagın boyu iyi kestir.Benimkilerin hepsini yediler çünkü :(
artemia beslemelisin bu yavruların gelişimi için sana çok yardımcı olur aşağıdakideri okuduktan son ra artemia hakkında bil giye sahip olabilirsin türkiyede sera nin var azcık el yakar ama epey bi yardımcı olur NOT:Bu bilgiler akvaryum.com dan alınmıştır kendi tecrübelerimi yazmak isterdim ama şuana kadar artemia canlandıramadım:( ARTEMİA SALİNA Yavru balık üretiminde ve değerli akvaryum balıklarının beslenmesinde çok yayrarlanılan bir canlıdır. En önemli özelliği çok tuzlu sulardan (özellikle ülkemizde tuzlalardan) toplanan yumurtaları uzun süre saklanabilir. ve istenildiğinde bu yumurtalardan larva çıkarılarak yavru veya balık beslenmesinde kullanılabilir. Ülkemiz akvaryumcularından da temin imkanı var olup,paketler halinde yumurtaları sağlanmaktadır. Yumurtalaradan en yüksek çıkış gücünü ve normal sürede yavru çıkışını sağlamak için şu yol izlenir. Yumurtalardan larva çıkışında mutlak tuzlu su kullanılır. Eğer deniz olan bir yerde iseniz temiz deniz suyu kullanılabilir. Denizden uzak bir bölgede iseniz tuzlu su hazırlanır. Bu suyun en az %20 (binde yirmi) tuzlu olması lazımdır. Bunun için örneğin 1 litre su için 20 gram tuz karıştırarak istenilen su elde edilebilinir. Hazırlanan su bir cam akvaryuma alınır. Isıtıcı termostatlabirlikte monte edilir. Isıtıcı 27 dereceye ayarlanır. Kuvvetli bir havalandırma uygulanır. Yumurtalar kuvvetle havalandırılan ve sıcaklığı en az 26 en ideali 27 olan suya konulunca normal olarak 30-48 saat (artemia cinsleri içinde daha hızlı çıkan çeşitleride bulunmaktadır. Ayrıca çıkış yüzde oranlarıda aldığınız artemia''nın türüne göre değişebilir.) sonra yumurtalardan larvaların çıkmış olduğunu izlenecektir.Bu larvaların en geç 12-18 saat içerisinde yedirilmesi en uygunudur.Çünkü yedirme süresi uzatılır ise larvalar vücudunda hayatının ilk 2 gününde kullanılması için hazır olan yumurta sarısını tüketir ve bu larvanın yem değieri azalmış olur. Akvaryumda, çıkmış olan larvanın toplanmasında şu yol izlenebilinir. Larvalar ışığa doğru hareket eğilimindedirler. Bu nedenle akvaryumun üzeri koyu renk veya siyah ışık geçirmez bir örtü veya benzeri bir şeyle kapatılır ve sadece bir noktdan ışık girecek şekilde açık bırakılır. Havalandırma bu sırada durdurulmalıdır. Larvalar kısa bir sürede (30-90 saniye) bu ışıklı kısımda toplanırlar. Bu kısımdaki suyun sifon ile bir ince kepçenin içine süzdürlmesi sonucu toplanabilinir. Toplanan larvaların tuzlu su ile diğer akvaryumdaki balıklara yem olarak verilmesi doğru olmaz. Kepçe bir su kabında hafifçe suyla çalkalandıktan sonra yem olarak kullanılır. Hava durulunca ölü yumurtalar hemen üste çıkar. Larvalar ise dip kısma doğru hareket eder. Larvaların hepsi toplandıktan sonra bu su 3-4 kez larva çıkartma amacı ile tekrar kullanılabilinir. Suda kokuşma veya bulanma başlar ise yeniden su hazırlayarak yeni suyu kullanmak gerekir. Artemia salinanın 1-2 cm dolayındaki erginleri tuzlalardan toplanarak iri balıklara yem olarak verilebilir ve değerli bir yemdir:) umarım yardımcı olmuşumdur
öncelikle balıkların isimleri yanlış yazmışsınız lapides,veyalapistes olarak değil lepistes veya guppy diyin yavru balıklarınızı arkadaşın bahsettiği gibi canlıyem artemia verirseniz çok çabuk gelişler bunun dışında toz yem de alabilirler erkek dişi sayısına gelince her iki görüşle karşılaşa bilirsiniz dişi erkeklere göre çok olursa dişiler rahatlıkla yaşar bu önerilendir ama etkili bir üretim yapmak istiyorsanız benim seçtiğim yöntem olarak erkek sayısı fazla olsun derim fazla erkek=fazla dölverimi=fazla yavru tabi dişi balıklarınız büyük olması iy olur küçük lepistes dişiler fazla erkeğe dayanamaya bilirler.
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar... yavruları nezaman akvaryuma bırakayım. boyları nekadar olmalı.. veya kaç hafta sonra.. yem olmalarını istemiyorum.. bu arada canlı yem ne olabilir, solucan yerlermi?
sakatatcıdan bir adet dalak yada karaciger yada yurek aliyoruz..sonra bunu bir jiletle ortadan boluyoruz.kanli kanli olmak sartiyla jiletle uzerinden kucuk kucuk parcalar kaziyoruz.tiras eder gibi yani.sonra bu parcalari bir bardaga koyuyoruz.ve 30 dak. bekliyoruz.parcalar dibe cokecektir.iste biz su uzerinde kalan kismi yavrularimiza veriyoruz.inan bana bu en ekonomik ve en besleyici cozum.hizla buyuduklerini [email protected]
slm ozkandeniz,
yavruların için çok sevindim..bak dostum o yavrulara kesin bir akvaryum lazım..ama bunun için bir kaç koşul var...öncelikle kuracagın akvaryumda hava taşı kullanman lazım ve kesinlikle de anne ve babayı aynı akvaryuma koymaman gerekir..suyu en az 3 gün bekletip koymalısın ve yavru balıkları yeni suya geçirirken ski bulundukları akvaryumdaki su ile aktarmalısın..nasıl yani?şöyle:eski akvaryum suyunu seffaf poşete doldur sonra balıkları bu poşete koy daha sonrada bu poşeti yeni suda 15 dk kadar beklet aynı yeni balık alırken...ama sunu sölim tüm balıkların yaşamasını bekleyemezsin istedigin ne yaparsan yap...bir durum oldugunda herzaman yardıma hazıım...
Saygılarımla,
Crano
teşekkürler Crona kardeş. ben yavruları aynı akvaryumun içine tülden bi yavruluk alıp içine doldurdum. yanlız içinde taş maş yok. normal yemleri öğütüp onunla besliyorum. 4 gün oldu daha ölen yok. buarada akvaryumun içinde de yavrular var onlarıda başkası doğurdu heralde.. akvaryumum acayip renkleniyo. ha bide bu yavruları nezaman serbest bırakmalıyım?
pardon crano kardeş ismini yanlış yazmışım.. özzür.
büyük balıkların yiyebildikleri yemin büyüklüğne bak onla orantılı olarak salabileceğini düşünüyorum ben