Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

vatoz neden titrer?

bende şuan 2 adet vatoz var.Biri 10cm diğeri 15cm civarında. 10cmnin bıyıkları 15 cm olana göre daha uzun.Yaşlarını bilmiyorum. Dişilerin bıyıkları olmaz yada daha kısa olur diye arkadaştan aldım ben bunu.Balıkçıdan almadım yani,dişimi erkekmi bilmiyorum 15cm olanı.10 cm olanıda aldıgımda bıyık falan yoktu yavruydu. şimdi bu 10cm olanın yanında 15cm geldiğinden beri akvaryumda karşılaşınca 10cm olan titremeye başlıyor,15cm olanda ise anormal bir davranış yok.Neden oluyor bu? 15cminin bıyıkları daha kısa diye dişi olma ihtimali varmı? 2 sinde de boynuz gibi bişiler var. teşekkürler :)

img

hamso

19 yıl 8 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

titremezmi benmi yanlış algıladım bilenmi yok?

img

hamso

ÖZEL MESAJ

balıklarınız büyük olduğu için bir birlerine kuryapabilirler yani cinsel olgunluğa gelmişolabilirler akvaryuma kaya ağırlıklı dekorlar verin balıklarınız rahatlıkla içine girip çıkabilsin belkide yumurta dökerler nedersiziz

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tam dişimi erkekmi nedirler bilmiyorum 15cm olanı arkadaşa 3 tane cüce vatoz verdim onunkini aldım bi balıkçıya götürüp göstermem lazım sanırım kaya takımı var ama arka tarafı cama geliyor izlenebiliyor pvc koyarız falan filan ama erkek dişi nedir bilmiyorum := ikiside bıyıklı ama küçük olan balıgın bıyıkları daha uzun

img

hamso

ÖZEL MESAJ

vatozlar la uğraşmadığım için dişi erkek oldukları hakkında bir şey söyleyemem sadece cüce vatoz lar için girip çıkabilecekleri yer yaptığınız taktirde yavrulamış olduklarını göre bilirsiniz

img

diamond

ÖZEL MESAJ

vatoza özel bir durum degildir bu cichlidlerde de görülür sebebinin ise çiftleşme dönemleriyle alakası bile yok...bu durumu şöyle anltabilirim: ya balıklarında deri paraziti var yada akvaryumunda amonyak biraz yükselmiş bu zehirlenmeye nedendir...eger suyunun rengi koyu ise ki öyle sanıyorum suyunun 3 te birini alttan çekerek degişim yapmalısın iyi bir filtre ve kirletimi az olan kaliteli yemler kullanmalısın..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaş da bi fikir de bulunmuş tabi olabilir ama söylediği şeyin yüzde yüzlük doğru patı olmaya bilir en etkili yöntem olarak diğer balıklarınıza bakarak ve akvaryumda test kitleri kullanarak baka bilirsiniz

img

diamond

ÖZEL MESAJ

bir kere oldu bu olay oda yeni vatoz yanına gelince bir daha olmadı bu vatoz 3 aydır bende. hep 6 günde bir değişiyor su amonyak yüksek olabilir tabiki ama daha önce görmemiştim.sağol.

img

hamso

ÖZEL MESAJ

sendeki vatozlar dikenli vatoz dediğimiz türden heralde bu türün erkeklerinde burnun üst kısmında boynuzlar olur.yani iki erkek akrşılaşmış ve biri diğerine (titreyerek) meydan okumuş.hepsi bu. AKADEMİST

Yes! akademist Thumbs Up 

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ