Kuş Forumları > Papağanlar
Sultan papağanım beni endişelendiriyor
Arkadaşlar, 2 hafta önce bir sultan papağanı aldım. Adı Şafak.Ama kendisine hiç yaklaştırmıyor. Yaklaşınca pıhhhhh diye kedi gibi ses çıkarıyor. İlk günler hiç ötmüyordu. Bir iki gündür konuşmalarıma öterek cevap veriyor. Elimden hiç bir şey yemiyor ve kaçıyor. Ayrıca oda sıcaklığı normal olduğu halde titriyor. Önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
arkadasım eger papaganim.nete uye olursan ordakı arkadaslar sana mutlaka yardımcı olacaklardır.orda cok guzel bır arkadaslık dostluk yardımlasma ortamı var.deneyımlı arkadaslarımız mutlaka sana yardımcı olcakalardır
Sevgili arkadaşım nilay60 bu konuda sana bazı tavsiyelerim olacak! dikkate alırsan sevinirim. Öncelikle kafesi pencere kenarı kapı girişi gibi ayak altı denilecek yerlere koyma. Mümkün olduğunca yüksek bir yere koy, öncelikle aile fertlerini tanıması lazım. Şimdilik yani bir kaç gün sadece yemini suyunu tazele hiç ilgilenmiyormuş gibi dur. (sanki evde kuş yok gibi) Daha sonra yani ortalama 3-5 gün sonra uzaktan adını söyle yada aile içinde onunla ilgili konuşun amanda benim kuşum çok şeker amanda ben kuşumu çok seviyorum gibi mesala. Kuşum yerine onun adını söylemen daha iyi olur.1hafta sonra yavaş adımlarla kafese yaklaş ama konuşarak tabi konuşmazsan korkabilir! tepkisine bi bak eğerki ses çıkarmıyorsa yavaşça kafesin kapağını arala, yine ses yoksa işin sonuna yaklaşıyorsun demektir, bundan sonra yeminden bir parça al ve ona ver! eğer kaçıyorsa bekle 10 dk sonra tekrar dene daha sonra yine dene böylelikle zamanla alışacaktır elindeki yemi alacaktır. Titremesinin sebebi bilemiyorum ama eğer hasta değilse korkmasından kaynaklanıyor olabilir. Eğer başka sorun olursa seve seve yardımcı olabilirim. iyi akşamlar...
PAPAĞANIM NET ŞAKŞAKÇISI BURADA DA BİLENLER VAR.YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORLAR.SENDE ARTIK YARDIMCI OLACAK BİLGİN VARSA PAYLAŞ.EĞER PAPAĞANIM.NET''E GELİN DEMEKTEN BAŞKA BİŞEY BİLMİYORSAN DA SUS ARTIK.
Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Bir haftadır görüşemedik. Bu süre içinde Şafalla çok ahbap olduk. Titremeleri de geçti. Artık omuzumdan inmek istemiyor. Tekrar teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle
Çok sevindim gerçekten çok zor bi durum. Acaba benim tavsiyelerimi uyguladınmı? sadece merak ettim! ama tavsiyelerim kesin tutar eminim. bir sorun olursa yeniden söylemekten çekinme elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce yardımcı oluruz.
Evet hüsnü Bey tavsiyelerinizi tabiki dikkate aldım. 2 hafta kadar hiç dokunmadım. Sadece yanında konuştum. Yem ve su verme haricinde kafese dokunmadım. Bir akşam onu kafesten çıkardım. Biraz uçtuktan sonra halının üzerine kondu. Yerdeki küçük kartlarla oynamaya başladı. Bende elimle kartları ona uzattım. Elimden kartları almaya başladı ve kısa bir süre sonra üzerime tırmanmaya başladı. Yaklaşık 1-1,5 saat içinde çok samimi olduk. Şimdi odadan çıktığım zaman avaz avaz bağırıp beni çağırıyor. Sultanımla çok mutluyuz. Tekrar teşekkür ederim.
benim bir baretta papağanım vardı bu uygulamayı veteriner ark. söylemişti, ama ben biraz fazla uğraşmıştım! siz kısa bir sürede bunu başarmışsınız çok sevindim. Bende size tavsiye ettim. Demekki bilenle bilmeyen bir olmuyormuş.