Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Discus - 3.sayfa

arkadaşlar hepimiz biliyoruzki discus büyük tecrübe gerektiren balıklar ph ından tut herşeyine büyük bir ilgi gerektiriyorlar birkaç sene frontosa beslesemde discus besleyecek tecrübeye gelmedim ama discus beslemek istiyorum bunun içinde tecrübe kazanmam gerek sizce tecrübe kazanmam için hangi tür balığı beslemeliyim yoksa hemen discusa geçsem becerebilirmiyim tecrübe kazanmak için ben melek ve inci grami düşünüyorum bu uygunmu brichardide olabilir sizin söyleyebilceğiniz bir tür varmı yaksa düscusa hemen geçe bilirmiyim cevaplarınızı bekliyorum saygılar....

burda corano ve hekim mert ayrı konulara değinmişler biri discusla ilgili tecrübe için beslenerek görülebilir diğeride diyer konular önceden bilinmelidir diye söylemiştir bu konu şuana kadar formda karşılaştığım en doğru tartışma konusu oldu ikiside güzel mantıklı tarafından yaklaşmış konuya burda herkes ken di görüşünü savuna bilir benim fikrime göre Discus beslemek sonuçta akvaryumda olacağı için bu balıkta hassas olduğu için bazı şeylerin önceden bilinmesi başarıya çok yaklaştıracaktır insan lar akvaryuma baktıkça temel bakım şartlarını öğrendikçe kendilerine bazı alışkanlıklar kazan dıracaktır mesela eller kirli kirli suya sokmazlar çünkü zararlı olduğunu bilirler hiç balık beslemeyen yani akvaryum bakımı yapmayan biri kirli kirli akvaryuma ellerini soka bilir ancak ilerleyen zaman içerisinde gördükleri bu alışkanlığında uzaklaşmasına neden olur yani anlatmak istediğim kendine bazı altın kuralları meleke alışkanlık haline getirecek buda başarıyı artıracak tabi akvaryumla ilgili bazı şeyleri hallettiğikten sonra discusu alarak bilgisini pekiştirir ve balığı besleyerek üzerinde tam anlamıyla anlamaya çalışır ben iki arkadaşın fikrine de katılıyorum ikiside önemli ama yine hiç balığa yem nasıl verilmesini bilmeyen yeni baştan başlayan insanlara discusu önermem başarılıda olamaz nedenimi balıkların bazı özel koşullar istemesi yeni başlayan insanlar daha balık neden yem yemiyor neden öldü,nasıl yem verecem,nasıl su değişimi yapıcam gibi ilk bilgilere sahip olmaya calışırken tutupta suyun biyolaji,su kimyasını araştırmaya girmez girse zaten kafası karışır sıkılır bıraklır en uygunu en alt seviyeden yavaş yavaş ilerlemektir onun için evinde en az bir iki yıl balık besleyen insanlar en başta japon ,sonra canlı doğurgan,sonra çiklit besledikten sonra discussa rahatça geçe bililirler yani balık sıraları önemli değil anlatmak istediğim kazanılan tecrübe her kesin fikirlerini bekliyorum formu bu gibi mantıklı konularla zenginleştir memeiz lazım

img

diamond

21 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ