Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Ya! Yine Yosun!!! - 2.sayfa
Akvaryumumun camları yine yosun olmaya başladı ve bu yüzden suyum kirli görünüyor! Akvaryumum 52*30*22 ebatlarında,12 japon,3 melek,2 çöpçü var, iç filtrem gayet iyi, 3 parça plastik bitkim, 4 tane deniz kabuğum var! Acaba gerçek bitkim olmadığı için bu kadar çabuk yosunlanıyor olabilir mi? Birde şu camları emen siyah balık varya vantuz galiba adı ondan alsam birşey farkeder mi?
kucuk akvarytumlar icin tavsşyem kirik pempe isiktir.ne cok fazla nede cok az..tum ayrintıyı gosterir.yosunlanmayi onler.bitkiler icin(az isik gerektirer anubiaslar gibi) yeterli isik kaynagi saglar.(foto-şimik reaksiyonlar icin.).birde vatoza dikkat.ana beslenme maddesi yosunlardir..ayrica akvaryum yeni ise bakteriyel flora oturana kadar yosun gibi uremeler [email protected]
Arkadaşlar yosun sorunun sanırım çözüldü!! (aman nazar değmesin) Akvaryumumun dibi ufak beyaz taşlar ile kaplıydı. Daha sonra ben bütün beyaz taşları aldım ve verdiğim yem miktarını azalttım. Akvaryumu iyice yıkadım. Bütün kum,taş,bitki ne varsa fırçaladım. Daha yosun olmadı!önceden bu süreye kadar camlarda hafiftende olsa yosunlaşma başlardı! Sanırım dipteki beyaz taşlar ışığı tekrar yansıtarak olandan daha çok ışık etkisi yapıyordu!!!
aslında yapacaklarını kısaca yaziyim akvaryumda fosfat fazlalığında dolayı yosun olabilir bunu den gede tutmak için herzaman kısmi su değişimi yap akvaryumun ışığına dikkat et,akvaryum camını belli peryotlarla sil yosunun bitkiyle yada akvaryum taşı ile alakası yok güneş almamasına dikkat et ve akvaryumuna algle beslenen balıklardan alabilirsin buda biyolojik bir yöntemdir
bence yosunun en iyi ilacı black molly akvaryumunuz uygunsa 3 dişi 1 erkek atın canlı yem problemide yosun problemide çözülsün.
canlı yem problemini çözmekle dedemeyi kastettiniz
Selam LOTLORİEN;
Elma salyangoz muhteşem çözüm tek sorun zor bulunmaları.Orta boy iki elma salyangozu işini görür.Ayrıca vatoz veya black moly almalısın. İlaçlar balıklara zarar verebiliyor. Balık cinsini sendeki balıklara göre seçmelisin. Kargaşa olmasın.
elma salyangozu biyolojik bir fikir ama başka faydalarıda var akvaryumda bahsetmek iy olur diye düşündüm bu canlılar diğer o sevimsiz görünen salyangozların yumurtalarını yiyerek diğer türleri yok etmek için etkili bir çözümdür.Daha başka olarar büyüme çağında hassas olan yavru balıklar için gerekli bazı gözle görülemeyen canlıların oluşması için uygun zemini hazırladıklarını duydum ve gerçek olduğuna da inanıyorum tabi bunlarınyanında iy bitkisel yani yeşille beslenmeleri gerek
izmirde deli gibi elma salyangozu satılıyor. kemeraltı Nt kırtasiyenin yanındaki otoparkın karşısında küçücük bir akvaryumcu var.(en tarif edilebilir bu oldugu için bunu veriyorum) orda var. bornovada ise canım öğretmenim parkının ordan bornova merkeze giderken bir pasaj var.Orda da abim akvaryuma doldurmuş elma salyangozlarını. (bende uyumaktan başka bişi yaptıkları yok söyleyim :/
elma salyangozu nedir? http://www.akvaryum.com/balik.asp?id=9&alt_kat=352
http://www.applesnail.net/ işte budur