Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
velifera hakkında
arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Yaklaşık bir yıl lepistes besledim. Artık velifera beslemek istiyorum! bana bu konuda yardımcı olurmusunuz Akvaryumum 80*50*30 ölçülerinde. Şuan balık yok alırken nelere dikkat edeceğim, cinsiyetini nasıl bilirim, yani anlıyacağınız bilinmesi gereken bilgiler istiyorum. Şimdiden teşekkürler...
5 dişiye 1 erkek al çok erkek alırsan hem dişilerde hem erkeklerde çok zaiyat verirsin erkekleri çok yakışıklıdır sırtlarında pelerinleri vardır sularını hazırlarken kaya tuzu kullan doğal şartlarda tuzlu ve acı sularda yaşarlar dişi damızlık balıkları yavruluğa alma sitrese sokarsın ve öldürürsün ben öyle çok zaiyat verdim herhangi bi sorun olursa [email protected]
NOT:akvaryum.com dan alintidir.velifera hakkinda fazla bilgim olmadigindan aynen yapistirdim.belki isine yarar.sevgiler Mollienisia velifera (Valifiera) Latince Adı: Mollienisia velifera Habitatı: Orta Amerika kıtası Meksika Yukatan bölümü Beslenme Biçimi: Etçil-Otçul, su tabanındaki küçük canlılar ve yosunlar. Davranış Biçimi: Barışçıl Kendi Türlerine Davranışı: Bulunduğu akvaryumda sadece 1 erkek olması önerilir Üreme: Canlı doğum (Yumurtanın balığın karnından ayrıldıktan hemen sonra yırtılması ile) Sıcaklık: 25-28°C En Fazla Büyüdüğü Boy: 12 cm Su Sertliği: pH: 7.5-8.5 Genel Yorum: Nehrin denize döküldüğü bölümlere yakın yaşadıkları için akvaryumlarının suyu acı olmalıdır. 50 litreye bir çay kaşığı tuz atmak hem acı su şartlarını sağlayacak hemde balığın mantara ve beyaz beneğe karşı dirençli olmasını sağlayacaktır. Akvaryumda 3 dişi 1 erkek olarak bakılmaları önerilir, 2 yada daha fazla erkek konulduğunda baskın olan erkek diğer verliferayı hırpalayabilir. Üremeleri diğer canlı doğuranlara göre biraz zordur, yavrular artemia ve toz yemle beslenebilir. Erkeklerin sırt yüzgeçleri kur döneminde balık için çok önemlidir, hacim olarak küçük akvaryumlarda balığın üst yüzgeci fazla gelişmez.
Selam hüsnü ,
''Velifera ,Doğada nehir ağızlarındaki acı sularda yaşadıkları için tuzlu suya uyum sağlamışlardır. Akvaryumlarına litre başına 2-3 g tuz atmak gerekir. İyi gelişebilmek için geniş ve yosunlu akvaryumlar gerektirirler. Dar akvaryumlarda erkeklerin sırt yüzgeçleri yelken şeklinde gelişemez. Akvaryum başına bir yetişkin erkek bulundurmak önerilir, aksi halde baskın erkek diğerlerini sürekli hırpalar. Yavrular da yetişkinleri gibi, en az 160 litrelik geniş akvaryumlar gerektirirler. Küçükken artemia destekli, sonradan da özellikle bitkisel yemlerle beslenmelidirler.
Habitat Orta Amerika: Meksika: Yukatan
Boy 12cm
Davranış Sakin ve barışçıl karma akvaryumlar için
Beslenme Omnivor; etçil ve otçul
Üreme Zor; yavrular için yosun, toz yem ve artemia
Akvaryum suyu pH: 7.5-8.5, sıcaklık: 25-28°C
En küçük akv. 100 cm
Yüzme seviyesi Orta - Üst
Sevgiler.
sevgili kardesim deepfishing.birseyler ekleyip yazmissin ama benim yazdiklarimdan farki nedir.soylermisin rica etsem???--ki ben not:alintidir tecrubem yok ama umarim isine yarar demisim dimi!!!!!