Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

Mantar

Selam arkadaşlar, Yaklaşık 6 aydır bir gonzales besliyorum.Son iki aydır inanılmaz iyi anlaşıyorduk.Bana olan güveni çok sağlamlaşmıştı.6 gün önce kafesin tellerine tırmanırken boynunun altında bir kızarıklık farkettim(sivilce gibi).Veterinere götürdüm ve korktuğum şeyi söyledi, mantar olmuş.Bir kırem verdi ve nasıl sürüceğimi söyledi.Ense derisinden tutup havaya kaldırıcakmışım ters çevirip sürücekmişim.Tabi bunu ben yapamadım.Onu öle görmeyi dahi içim götürmüyo.Bir arkadaşım yardım etti sağolsun sürdü kıremi, şimdi oda yok.Tek başıma cebelleşiyorum.Karnını okşarmış gibi çaktırmadan sürüyorum yarım yamalak.Çok ta hareketli bilirsiniz onları.Gonzimin psikolojisi muğlum, kıremin kabını görünce kaçıyo talaşların altına saklanıyo ama kaçış yok sabah akşam sürülecek o kırem.Birde sürdükten sonra kendini temizliyo, bütün kıremi yalayıp yutuyo.Hayatımız alt üst oldu yani.Güven olayına gelincede; artık onun gözünde işkenceci sahibim:((

img

zelda

20 yıl 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tavsiyem;Aman onları ihmal etmeyin.Özellikle göz önünde bulunmayan yerlerini (karnını, çene altını, boyun altını, koltuk altını, kuyruk altını) düzenli olarak konrol edin.Kafesin tabanında nemli yer olmamasına özen gösterin.(Benimki sürekli damlatan bozuk suluk yüzünden mantar oldu) Kafesinde gazete ve bunun gibi boyalı, yabancı madde içeren şeyleri bulundurmayın.

img

zelda

20 yıl 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

geçmiş olsun umarım iyileşir

img

sevgiyuvası

20 yıl 5 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gecmis olsun

img

amaze

19 yıl 10 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sürdüğüm kırem işe yaradı, yaraları iyileşti arkadaşlar:)

img

zelda

20 yıl 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevindim :) Bende hamster almayı düşünüyorum. Aynısı olmaz inşallah

img

berguntm

19 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cok gecms olsun iilesir kesn!!!

img

delacroix