Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Su neden bulanıklaşır?

Merhaba arkadaşlar! Benim şöyle bir sorunum var: Akvaryumum doğrudan gün ışığı görmüyor, ışığını çok açmıyorum ama yinede dün suyunu değiştirdiğim akvaryumumun suyu bugün hafif bulanıklaşmış! Birde camların iç yüzeyinde çok ince, iplik iplik birşey oluşuyor sanırım yosun ve bu yosundan dolayı suyum kirli görünüyor. Durum budur, tavsiyelerinizi bekliyorum!!

img

lotlorien

20 yıl 11 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm LOTLORİEN,

akvaryumunun zaten dogrudan güneş ısıgı alması iyi bişey degil ama her nekadar bçyle olmasada akvaryumlarda olusan alglerden kurtulamazsın ..bir ka. çözüm var tabi mesela vatoz balıkları..akvaryumunun ölçüleri, içerisindeki balık sayısı ve türü, kullandıgın filtre nedir bunları sölersen sana yardımcı olabilirz..yani bulanıklıgın sebebini ögrenebilirsin.

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cranonunkilere katiliyorum..ek olarak;akvaryum dekorunda kullandigin taslar suya cozunebiliyorsa zamanla bulankilik yapacaktir.akvaryumu yeni kurdun heralde.bunun icin obek obek pamukcuk gibi bazen bakteri uremeleride tipki yosun gibi olur.su oturunca gecer.yosun icin vatoz en etkilidir.istenmeyen alg ler icin ilaclarda var ama pek fazla gereksiz kimtasali tavsiye etmem..fazla yemlemede suyu asiri kirletir heleki bir dis filtren yoksa altindan kalkamazsin.hangi irk beslersen besle ontrollu yemleme yapilmalidir..sevgiler...

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ