Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
neon
ark slm.Neonum sağ tarafına yatık olarak yan yan yüzüyo nedendir.Önerileinizi bekliyom
biraz daha açıklayıcı bilgiler vermen gerekiyor...mesela yem yiyomu yada herzaman mı bu şekilde yüzüyor...yüzgeçlerini kontrol ettin mi belkide bir yara almıştır...kavga ettigi bir balık var mı akvaryumda?herzaman kuytu bir yerde mi duruyo?bazen terstakla atçak gibi oluyor mu? bunları ögrensem iyi olur? :)
Crano ilgine tşk ederim.İstediğin bilgilri veriyim.Yem yemesi normal her zaman ki gibi Yüzmesi son 3 gündür sürekli yan yüzüyor ve ters takla atıyor.Yüzgeçlerine baktım ama normal bişey güzükmüyor.Kavga ettiği balık yok zaten akvaryumda lepistes ve plati var bide çöpçü ve vatoz.Kuytu biyere girdiğini hiç görmedim girmiyo.Cevabını ve ne yapmam gerektiğini söylemeni bekliyorum.
Moralini bozmak istemem ama yatık yada yamuk yüzen balık pek hayra alamet değildir! Gerçi benimkiler japon ama yatık yüzen,bazen kendini suyun akışına bırakıp sarhoş gibi yüzen balıklar genelde bir iki gün içinde ölüyor.Birkaç balığım bu şekilde telef olmuştu ama umarım neonlar için durum farklıdır!!
Selam mankay;
Neonlar yumuşak suda yaşayan hassas balıklardır.En az 70 cm lik bir akvaryumda biyolojik dengeyi oturttuktan sonra bu balıkları koymalısın. kum ve bitki olmazsa bu dengeyi oluşturmak neredeyse zordur.Ayrıca en büyük sorunlardan biride neonlarda sıcaklık..akvaryumun ısısını azaltman lazım fakat birden azaltma 3 günde 1 derece azalt 28 olduğu zaman da sabitle 28 in altındaysa ısı aynı şekilde 3 günde 1 derece yükselt ve 28 e sabitle ..
BU SORULAR SENİ SIKIYORDUR BELKİ AMA EN İYİ TESHİS İÇİN BU GEREKLİ..işte soru:balıgın karnı çok mu yapışık yani göbek yok olmuş derecede mi?Bak dostum neon hiç belemedim ama yorum yapabilme yetenegim var çok şükür ve balıklardan biraz anlarım ;).....
mankay sen bu soruyada cevap ver sana yardımcı olabilecegim diye düşünüyorum..ama belkide balıgın şu ana kadar çok tan ölmüştür!!!!
Saygılarımla,
Crano
Crano Dostum slm mesajından sanki bana biraz kırılmış olduğunu sezdim.Bu sitede yorumlarını beğendiğim şahıslardan birisin ayrıca benim iyliğim için cevap verebilmek için bana soru soruyosun bende seve seve cevap veriyom.Sıkıldığım falan yok yeni bişey öğreniyor olmaz zevk veriyo ilgine tşk. Sorunun cevabı İnanması zor ama hala yaşıyo ve iyi gidiyo karnı yapışık değil gayet normal sadece yan yüzüyo ve bazen dibe dik duruyo kafa üstü.
ısı etkilemiş olmalı diye düşünüyorum deep in söylediklerini uygula bence balığın yaşıycaktır belki ama şekli öyle kalır muhtemelen.
slm mankay,
sana kırıldıgım falan yok bunuda nerden cıkarttın neyse hae yazılarımı begendin için teşekkür ederim..inan senin balgın hakkında ir teşsih koymaya zorlanıyorum eger balıgının karnı yapışmış olsaydı balık veremi derdim..fakat balgının derisinde bir problem yokmuş, yemini de yiyomuş ancak yan yüzmesi ve takla atması dibe çökmesi yani tüm bunların sebebi yüzme kesesi iltihabı olabilir...çünkü bu hasalık balıgın düzgün yüzmesine engeldir ve yüzgeçleri hafiften yukarı dogru kıvrılır derisinde bir problem olmaz ancak yüzgeç diplerinde sarı veya kırmızı lekeler olabilir...bu hastalıgın malesef bir tedavisi yok en iyi yöntemin öldürülmesi gerektigini biliyorum ama sen öldürme...ben su ana kadar hiç yaşamadım çok şükür ama senin balıgın hakkında yapabilecegim yorumlar bu kadar belkide bu hastalık olmayabilir ama büyük bir ihtimalle öyle...çünkü yan yüzmesi ve baş aşagı kalması kesinlikle tehlikeli ve asla normal degildir...
nuretttindede ısının bunla bir ilgisi yok bence..ama karar sizlere kalmış...tüm balıklar böle degil degil mi?
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
Saygılarımla,
Crano