Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

SORUN(Kabuk kararması ile ilgili)

Merhaba arkadaşlar.Sitenizi uzun sürededir takip ediyorum ve çok faydalı bilgiler var.Gercekten bir kaplumbağanın bakımının zahmetli(isyan etmiyorum) olduğunu bilmiyordum.bana 1 adet yavru sanırım 4-5 aylık bir kaplumbağa gelmişti ve hayvan benim elime geldiğinde ölmek üzereydi.Kabuğu çok yumusaktı ve belki 1 ay kadar yemek yememişti ve hep uyuyordu.Elime aldığımda içine çekliyor v0e gözlerini hiç açmıyordu.Bu forum sayesinde kendime bir akvaryum yaptım.Isıtıcı ve filtre aldım ve günde 1 saat kadar güneşlendirdim kuru karides,vitamin özel stik yemler,marul,peynir ve balıkla besledim kaplumbağayı ve artık kendine gelmeye basladı... ve bu durum cok uzun sürmedi dörtdört lük bir bakım vitaminler düzenli kabuk sertleştirici,suyunu 3 güne bir değiştiriyorum,sıcaklık tam derken kaplumbağam yemeden içmeden kesildi.Kesinlikle yem yemiyor sadece balık yiyor.sevdiği yemleri bile görünce koklayıp uzaklasıyor ama balığı görünce hemen saldırıyor.Mecburen birkaç günden beri sadece balık veriyorum onu yiyiyor.Hergün balık yedirmek sakıncalı mı? Birde arkadaslar bu son 2 hafta içerisinde kaplumbağanın kabuğunda(çizgilerde)kararmalar olustu.Kabuğunun ek yerleri simsiyah.Bunun yanısıra hareketsizleşti ve Kayasının(Lav Kaya) üzerine çıkıp sadece uyuyor.kayadan alıp suya bırakıyorum hemen kayanın üstüne çıkıyor.Bunun nedeni nedir?İnşallah kötü birşey değildir arkadaslarım.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim saygılar...

img

deliberk

19 yıl 5 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hergün balık yemesi sakıncalı değil. balık doğal yiyecekleridir. tatlı su balığı olursa daha iyi olur tabi, çünkü deniz balığında bulunan tuz karaciğerleri açısından uzun vadede zararlı. kayasının üzerine ısıtıcı lamba koymayı denedin mı? 60-75 watt arası epey ısı veriyor. ortam ısısı soğuk olabilir. kabuğunda ek yerlerindeki koyulaşma büyüme belirtisidir. bakımın sayesinde artık büyüyor. yine de hastalanmış olma ihtimali var. iştahsızlık hastalık belirtisidir. ancak bir çok hastalık iştahsızlık ile anlaşılıyor. hangisi olduğunu tahmin etmemiz zor. gözlemlemek lazım. kabuğunda kızarıklık, derisinde değişiklik, eğri yüzme, gözlerinde şişme veya bulanıklaşma. vitamin dozunu azalt, çünkü A vitamini fazlası "vitaminosis" yani vitamin fazlası kaynaklı zehirlenme yaratabilir. kabuk sertleştirici kullanma çünkü suyu bulunıklaştırmak ve gözlerine zarar vermek dışında bir işe yaramaz. kabuğu sertleştiyse güneşten dolayı sertleşmiştir. madem balık yiyor sadece şimdilik balık ver bakalım. nereye kadar... bir de peynir verme. stick yemler tamamen yeterli. (kaliteli olanlar tabi)

img

beppomomo

19 yıl 9 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

momo teşekkür ederim.Evet bütün herseyi tam ısıtıcısı falan herseyi var sıcaklık 28-29 sabit ama kayanın üzerine lamba koymadım çünkü oda sıcaklığı 32.Kesinlikle gözlerinde şişme yan yüzme falan yok sadece yem yemiyor balık hariç.İlgin için teşekkür ederim.Bu arada kabuk sertleştirici konusunda Forumda gezerken bir arkadasımızın gözüne zarar verdiğini okudum bu gercekten doğru mu?Hiç mi kullanmamalıyım?

img

deliberk

19 yıl 5 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kabuk sertleştirici gereksiz. referans linklerde konu ile ilgili bir yazım vardı.

img

beppomomo

ÖZEL MESAJ

merhaba. benim kaplumbağamın kabuğunun ek yerlerinde ve üstünde siyah lekeler oluştu.neden olabilir?ek yerlerindekinin büyüme belirtisi olduğunu söylemişsin,z fakat bu kararı kabuğunun üstündeyse mantar mıdır acaba????

img

natalia

19 yıl 5 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mantar bildiim kadarıyla açık renk oluyo ama bu koyu renk.ne anlama geliyo bu???

img

natalia

ÖZEL MESAJ

kabuğunu yumuşak bir diş fırçasıyla fırçalamayı dene. ek yerlerindeki siyahlıklar büyüme belirtisi. bir de yavruykenki o açık parlak yeşil gidiyor. benimkiler neredeyse kahverengi oldu artık. bir tanesi de biraz daha koyu yeşil gibi. yani huyları gibi görünüşleri de farklı olabilir. endişeye gerek derim.

img

beppomomo

ÖZEL MESAJ

teşekkür ederim.öyleyse bunlar mantar diil öyle mi? benim kapluşlar daha yavru;1 tanesi koyu diğeri açık yeşil problem zaten açık renkli olanda.kabuğunun koyulaştığı yer diğer koyu renklinin kabuğuna benziyor ve sanıyorum ki dediğin gibi kabuklarının rengi değişiyor.verdiğin öneriyi uyguluyacağım.Saol.

img

natalia

ÖZEL MESAJ

Merhaba benim bir kaplumbağam var baya bir büyüttük ancak küçükken lazım diye filtre gibi eşyalarını almadık. Ancak yavaştan almamız gerekiyor. Rica etsem bana varsa 1-3 litre arası için varsa filtre önerebilirmisiniz? Ayrıca link atarsanız sevinirim...

img

Hakan_TR

5 yıl 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ