Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
mantar,beyaz benek ve kadife
arkadaşlar bu hastalıkların aralarındaki açıkça farkları bana sölermisiniz.balıklarımı bi türlü teşhis edemiyorumki ne ilacı kullanacağımı bilim.ya çeşit çeşit akvaryumculara sordum.herkes farklı bişi dio.hastalıkların belirtileri de birbirine çok benzio.napıcam şaşırdım
sana tek diyeceğim ilaçların üzerinde yazanla senin hasta balığın arasınadaki bağ.örn:beyaz benek hastalığında balığının üzerinde kuyruğundan başlayarak bütün vücuda doğru giden beyaz benekler görürsün.akvaryumcuyada anlattığında sana beyaz benek ilcı verecektir prospektüründe de nasıl kullanacağın yazar.önemli olan erken teşhistir.yada daha önce bizim yazdıklarımızı okumanı tavsiye edrim.
ark. kadife(odium) hastalıgı balıklar uzerinde bulutumsu seyler olur bu hastalık cogu zaman discus ve melek balıklarında sık gorulur bunun icin sera mycopur kullanacaksın ayrıca yanındada sera ectopur kullan da cabuk etki edecek sora suyunu yarı yarıya deistir ısıyı yuksek tut ve istersende bazi buyuk veya sera urunleri satan bi pet shop''tan sera rehber alabilirisn hastalıklarla ilgili olanı
Mantar:
Bu balıga yakalanmış balıkların yüzgeçlerinde, derisinde yada agız kısmında kopuklu kopuklu iplikçik şeklinde beyaz uzantılar olur..eger ilerlemişse bu uzantılar pamukçuk görünümü verir yani biraz daha yaygınlaşır..balık iştahtan kesilir ve akvaryumun dibinde bir köşede yada su yüzeyine yakın bir yerde hareketsizce kalır..hayattan bıkmış gibi olur :)
Beyaz Benek:
Genelde bu hastalıga yaklanmanın nedeni düzensiz akvaryum sıcaklıgıdır..asronotlar bu hastalıga çok yakalanır bu benim gözlemim..bu hastalıga teşhis koymakkolaydır...balık üzeribde bariz bir şekilde kendilerini belli eden beyaz beyazufak noktalar olur...yani mantarda farklı..zamanında mudehale edilmezse bu benekler zamanla artar ve balık hayatını kaybeder....
her ikiside gerçekten önlem alınması gereken hastalıklardır...balıklarının hepsine zamanla bulaşabilir..
arkadaşlar sizlere bişey sölim mi saglıklı bir balıga hiç bir şey olmaz yani balıgınız başından saglıklı ve direnci yüksekse bir şey olamz en azında yaklanmariski daha azdır...bu saglıgı onlar saglamk sizlerin elinizde dengeli beslenme, suyu uygun kosullarda bir akvaryum bunların başında gelir..
ama olmadı yakalandı işte diyorsanız bu son degil merak etmeyin..bu hastalıklar için gerekli ilaçları akvaryumcularda bulabilirsiniz..bunu dışında deri parazitleri için birçok banyo yöntemide var ama bunarın kullanımı biraz dikkat ister..
Saygılarımla,
Crano