Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

salyangozun zararı ne?

benim bir ay once akvaryumumda 1 salyangoz belirdi hosuma bile gitti yosunları ve camları temizliyor. 1 hafta once yumurtladı yavrular cıktı ve dagıldılar ben yok etmeyi dusunmedim bile. Yalnız formda aynısını yasıyan biri daha varmış. basına bela olur yazmışlar. bu salyangozlar nasıl zarar verirler bilmiyorum 4 yıldır balık beslıyorum hiç basıma bole bişey gelmedi. zararları varsa yazarsanız sevinirim iyi gunler

img

freefire

19 yıl 6 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaslar cevap bekliyorum bana nitrat birikmesi gibi zararları var dediler. dogruluk payı ne kadar akvaryumun heryerine yumurtladı onlem alacam cevap bekliyorum

img

freefire

ÖZEL MESAJ

Selam freefire ;

Salyangoz yumurtaları bitkilerle beraber akvaryumlarımıza girerler suya veya balıklara zararları olmaz, aşırı çoğaldıklarında camda ezerek balıklara yem yapabilirsin.Bazı yerlerde yem artıklarını ve bazı yosunları yiyerek beslendikleri için faydalı olduğu da söylenir.. salyangozlardan kurtulmak istersen yapman gereken en kolay çözüm akşam akvaryumun ışığını kapattığında akvaryumun icine 1 marul yaprağı atmandır, sabah salyangozları marul yaprağına yapışmış bulacaksın... Doctor 

2 büyük elma salyangozu almanı tavsiye ederim.Bunlar sarı-turuncu kabuklu oluyor.. balık pisliği yosun ne bulurlarsa olanca hızla temizliyorlar ve kendi dışkıları da bulantı yapmıyor.. şahane yaratıklar..ve çok hoş görünüyorlar.. üremeleri de yabanileri gibi arsız değil..  Thumbs Up 

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaplumbağa akvaryumundaki salyangozları napalım. geçenlerde birisinin öyle bir sorunu vardı. sence yok etmek gerekir mi? ayrıca kaplumbağa forumuna yazılarını bekliyoruz.

img

beppomomo

19 yıl 9 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evvelki sene benim akvaryumuma aldığım bitkiden dolayı salyangaoz geldi. İlk başta bir iki taneydiler ve ben pek önemsemedim ama şaşırtacak kadar kısa bir sürede acayip bir şekilde çoğaldılar ve akvaryumu resmen işgal ettiler. daha sonra onlardan kurtulmak için o kadar şey denememe rağmen başarılı olamadım. bir noktadan sonra balık değilde salyangoz besliyormuşum gibi bir durum çıktı ortaya ve balıklarım teker teker ölmeye başladı(Lepistes ve kılıçlarım vardı) sonra akvaryumumu kaldırmak zorunda kaldım. elimdeki bütün malzemeleri çıkardım ve yeniden akvaryum kurdum.onun için ben salyangoz konusunda o kadar da iyimser değilim.

img

lotlorien

20 yıl 11 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkur ederim arkadaşlar artık bakacam bir çaresine sağolun

img

freefire

ÖZEL MESAJ

benim şahit olduğum bi olayıda anlatim.yiğenimin akvaryumu salyangoz dolu.her gün 3 tanesini kırıo camda lepisteslerde bunlara bayılıo.ve akvaryumun içi vıngır vıngır balık kaynıo inanılmaz güzeller.ve son sürat çoğalıolar.

img

kedi_mania

20 yıl 2 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende akvaryumcudan cinsiyetsiz salyangoz alacaktım(kendi kendine üreyen) adam kırıp ciklitlere atıyormuş Neyse işte farklı akvaryumcularda buldum bu salyangozu,fiyatı bile yok yani o derece işte. hepside alma balıklarına yapışır öldürür dedi.Bende almadım.Orman salyangozu mu ne önerdiler.Ama bunuda benim kapluşlar yer parçalar.Midye atmıştım vaktinde,içini acıp yediler oradan biliyorum. Eğer küçük salyangozun dedikleri gibi zararı yoksa almak isterim.çoğalsınlar kapluşlarda yer büyüdükleri zaman.?

img

hamso

19 yıl 8 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ