Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Dış filitre sorunu

Arkadaşlar geçen gün Atman At EF1 (3335) dış filitre aldım.Fakat bütün uğraşlarıma rağmen su sirkülasyonunu sağlayamadım.Akvaryum filitreden yaklaşık 1 metre yukarıda.İlk olarak boş denedim.Ne su alıyo ne veriyodu.Sonra içini su ile doldurup deniyim dedim.bu sefer su çekmeye başladı fakat suyu akvaryuma göndermiyor.Bunu nasıl halledebilirim??Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim...

img

mogolkurdu

19 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sifonlama yapabilirsin...agzinla biraz cek su gelmeye baslayinca hemen musluga tak..birde filtrenin tepesindeki kucuk kapagi bir sure ac...filtrenin icini suyla doldur.kucuk kapak disardan hava ile ters basinc olusturacak ve sifonlama baslayacaktir.cok kolay aslinda.bir dene bunlari olmazsa gorusuruz yine..sevgielr [email protected]

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

filitrenin in yazan bölümüne pisliği çekecek aparatları takacaksın out temiz suyun akacağı aparatları takacaksın.sonra en güzeli hekim mertin de dediği gibi temiz su akacak olan hortumu ağzınla çekeceksin zaten hortumu suya batırdığında hava kabarcıklarını görürsün.sonra da fişi tak. hayırlı olsun güle güle kullan.

evet ağzınla suyu çek ama dikkat et akvaryuma geri dönüş hortumunda su olmasın yoksa gerekli basıncı sağlayamaya bilirsin. hortumların ucunda musluklar vardırakvaryuma gidiş kısmını kapa üstteki vanayı tapayı aç. geliş hortumundan ağzınla suyu çek ve filtreye giriş vanasına tak. suyun filtreye dolmaya başlayacağını görüceksin üsteki tapadan su gelir gelmez onu kapa aynı anda akvaryuma dönüş musluğunu aç bu arada su filtreye dolarken fişi takılı olsun. gerekli basınç maximum oranda sağlanacaktır... kolay gelsin...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

muslukların ikiside açık olacak

adam sormus.hepimiz atladik cevaspladik ama kendisi piyasada yok....

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ