Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

japon balıgı hakkında bilgi

Küçük bir akvaryumum var.Sadede hava filtresi var ısıtıcısı yok.İcinde suan 3 tane japon balığı yaşıyor.Baska balık yaşayabilirmi ? japon balıklarının cinsiyetleri anlaşılabilirmi ? Yumurtlama dönemini nasil anlayabilirim ? Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkurler

img

benekli

19 yıl 5 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selamlar benekli...cinsiyet ayirimi icin baliklarinin biraz buyumesi lazim.buyukselerde soyle anlamabilirsin:::dişilerin kuyrukları erkeğe göre daha büyük olur bu durum ozellikle tul kuyruklularda daha belirgindir.disiler erkeklere göre genelde ince uzun olurlar,erkeklerin karnındaki yüzgeçler dişilere göre daha koyudur(bu koyuluk bircok irkin erkeginde gorulur.)..uretim icin profesyonel ureticiler bu baligi sagarak yumurta ve sperma aliyor ve onlari bir kovanin icinde dolluyorlar.ancak dogal dollenmenin olabilrmesi icin mutlaka buyuk bir tanka yada havuza ihtiyac vardir.genelde spontan urerler.yani kucuk tanklarda uretmen biraz zor.birde baliklarinin cinsel olgunluga erismis olmasi olmazsa olmaz bir sart... sicaklik icinse;japon baliklari diger turlere gore ozelliklede yaygin beslenen tropikal turlere gore soguga karsi cok daha dayaniklidir.animsarsan havuzlarda nasil yasiyorlar(koiler ozellikle). eger besledigin yerin oda isisi iyi ve su degisimi yaparken asiri soguk su kullanmiyorsan birsey olmaz korkma..ama yinede bir isitici edinsen fena olmaz(isini garantiye al derim.) birde akvaryumunun olculerini soylersen baska balik koyabilmen konusunda daha rahat yardimci olabilirim.kimine gore 60 lt. kucuk kimine gorede 100lt.onun icin tam olcu vermen iyi olur kanisindayim. birde japon baliklari icin onemli olan bir konuda su:havalandirma.eksiksiz ve kusursuz bir havalardirma yapmani oneririm.duzenli su degisimini unutma akvaryumun kucuk dogal mikroskobik dengeler cok cabuk bozulur cunku.. simdiden basarilar [email protected]

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba hekim_mert, cevabina tesekkur ederim.Benim akvaryum oldukca kucuk, bugun yeni temizledigim icin biliyorum tam 9 Lt. su aliyor.Bugun temizledikten sonra ancak yarisini doldurabilecek kadar dinlendirilmis suyum vardi geri kalan kismini cesme suyu ile tamamlamak zorunda kaldim :( Oda isisi surekli sicak sayilir. Halen isitici kullanmama gerek varmidir acaba ? onceki mesajimdaki sorum da devam ediyor , baska balik alirmi ? Tesekkur ederim, selamlar..

img

benekli

ÖZEL MESAJ

bence baska balik alma.biliyorum akvaryumculara ve akvaryumuna baktikca almaya hevesleniyorsun ama zaten cok kucuk bir akvaryuma sahipsin..illaki birsey alacagim dersen 50 cm.lik bir akvaryum alabilirsin.20 ytl ye var taymur.bence amatorler icin yeterli.oda sicakligi yeterliyse isiticiya gerek yok cunku su miktarin az ve ortam isisindan cok cabuk etkilenerek isinacaktir..demistimya japonlar serin sulari severler..sevgiler.akvaryum konusunda yardimci olabilirim.bende fazla yok ama satan yerler konusunda(uygun fiyata).nerede oturuyosun?

img

hekim_mert

ÖZEL MESAJ

Ben İzmirde yasiyorum. Anladigim kadari ile bir veteriner klinigin var, İzmirde mi ?Tavsiyen icin tesekkur ederim.Ama zaten bu akvaryumumda yeni, baska akvaryum almayi simdilik dusunmuyorum :)verdigin bilgilr icin tesekkur, selamlar.

img

benekli

ÖZEL MESAJ

yok hayir ben ankarada yasiyorum.arastirma gorevlisiyim.klinigim yok.yaslaninca belki acarim..:))..sevgiler kolya gelsin.her turlu soru oneri ve elestiri [email protected].

img

hekim_mert

ÖZEL MESAJ

Selam benekli ,

Japon balıkları Serin sudan hoşlanırlar; tropik balıkların aksine ısıtılmayan akvaryumlarda da yaşayabilirler. Geniş ve iyi filtre edilen akvaryumlar gerektirirler. Sıkça görüldüğü halde bu türü dar fanuslarda beslemek yanlıştır. Akvaryum kumunu sürekli ağızlarına alıp tükürme alışkanlıkları nedeniyle suyun bulanmaması için güçlü bir filtreye gerek vardır. Çok tutulduğu için biraz deneme tahtası haline getirilen bu türün, Aslanbaş, Torbagöz, Oranda gibi isimler altında çeşitli şekillerdeki alt-türleri üretilmiştir.

Kolay kolay oturmuş bir akvaryumda hastalık kapmazlar,tek dikkat edilmesi gerken akvaryumcudan sağlıklı almak.Japonların en hassas olduğu konu yem konusudur.Çok obur olduklarından ne atarsanız atın doymak bilmeden yerler.bir akşam bir sabah olmak üzere günde iki kere yemleme yeterlidir.Çok aşırıya kaçıldığında kabız olurlar ve akvaryumun dibinde hareketsiz yatarlar.Öyle bir durum oluştuğunda balığı ayrı bir kaba alıp,bir cezvede kaynamış ıspanak yaprağının suyunu ilave etmek gerekir.Diğer balıklardada aynı durum söz konusu ise tüm akvaryuma aşırıya kaçmamak kaydı ile ıspanak suyu ilave edilir.Benim tavsiyem kabızlık problemi çeksin çekmesin akvaryumun suyuna ayda bir kez ıspanak suyu katmak iyi olur... Doctor

Sevgiler.. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ