Diğer Evcil Forumları > Hamster
GUİNEA PİG İLE İLGİLİ HERŞEY - 22.sayfa
selam arkadaşlar;; guinea piglerle ilgili sorularınızı bekliyorum,elimden geldiğimce size yardımcı olmaya çalışacağım. sevgiler....
sevgili cutelover bence hamsterlar daha ele geliyor ve daha tatlılar ayrıca çok temizdirler saygıları zeynep...
Sevgili İronman, messengerim [email protected] sorularını beklerim.
Sevgili cutelover, hamsterler ısırırlar ama guine pigın ısırdıgı çok çok ender ( o da ona aşırı yanlış davranıldığında) ..Guinepigler sosyal bir hayvan oldukları için, birbirleri ile temas ettikleri gibi, evcil olunca sahibi tarafından da okşanmaktan hoşlanır. Hamster ise doğada tek yaşıyan bir hayvan, yanı doğsında sevilmek var demek biraz zor.
Selam :) Bizimde mıstık`ımız var.Ev için en uygun kobaylar diye düşünüyordum ama balkona gönderiliyorlar:( Tüy dökülmesi için bir öneri;sarımsağı ezeriz,suyu çıkar ya kabuk gibi posa kalır,ondan çok küçük bir hergün yedirebilirsiniz.... Bu tüm tüylü ev hayvanlar için geçerli.....
raho guinea pigimin dişleri sanırım çok uzadı.. kemirsin diye enerji taşı denen bir taş aldım bir sürü dal koydum yanına ama kemirmiyor .. ne yapmalıyım.. ?? Evet o taşları pek kemirmiyorlar.Kuru ekmek dene.Kırılırsa da korkma.Yenisi çıkıyor.Ama bir süre parçalanmış küçük gıdalarla (sebze)ve elden beslemen gerekiyor....
zeynep sen daha cavia nın ne olduğunu bilmeden neden atıp tutuyorsun kalkmıs cavia ya evcil fare diyorsun, b,rde çok biliyormus gibi kötülemişsin! caviaların ne farelerle nede hamster larla hiçbir alakası yoktur.. yeri geldiğinde bir köpekten bile daha sadık oluyorlAR.sahiplerini tanıyıp ıslık sesini bnzer garip bir ses çıkarıp yanlarına çağırıyorlar. bir hamster bunu asla yapmaz.. elinize bir hamster aldığınızda sürekli hareket halindedir yeni yerler keşfetmek istercesine hiç durmadan elinizden kaçmaya çalışır. ancak cavia lar öyl edğeil size alıştığında alinizden yem bile yer va kucağınızda oturup tüylerini okşadığınızda mayışır.. çok sevimli hayvanlar
Evet haklısın daniman1 :)Ben bütün hayvanları severim.Ama köpekler benim için çok özeldi... di.. diyorum çünkü bir kobay bir köpek kadar sadık ve samimi olabiliyor.Tabii ona ayırdığımız vakit ve sevgi çok önemli:))) Hamster hiç beslemedim.Ama bildiğim kadarıyla hırçın hatta ısırabilirler.Özellikle çocuklu ailelere tavsiye edilmez.... Kobayların dişleri kırılabilir demiştim.Yanlış anlaşılmasın,kuru ekmekden kırılmaz.Çok uzayıp da kemirecek birşeyler bulamadığında kırılabiliyor.Kuru ekmek deneyebilirsiniz....
Şilacık ve kobay,benim kobay erkek.Şimdilik 5-6 aylık ve koku yok.Koku yaparken dişi,erkek,yaş faktörü var mı yoksa hepsi mi koku yapar:(
mavimsi tşk ler yorumun için Caviaların hepsi kokmaz ve bu yüzden belli bir yaş dönemleri yok mesela benim Luck im hiç kokmuyo ama yinede balkonda besliyorum ;););)
Yani bizim Mıstık da koku yapmayabilir :)Onu balkona koyabileceğimi düşünemiyorum :( İnşallah kokmaz.... Evin içinde ona çok güzel bir bölüm yaptık.O da o sınırlarının farkında:))))