Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

sizce hangisi.

meraba evime 1 yada 1,20 boyunda bir akvaryum kurmaya karar verdim.Daha önce bir kaç yıl balık beslemiş olmama rağmen balıklar hakkında çok fazla bilgim yok. Ben bu günlerde, dış görünüşleri çok etkileyici ve ihtişamlı bir balık olduğunu düşündüğüm için diskus lara takmış durumdayım. Ama çok narin ve çok ilgi isteyen bir balık türü olduğunu duydum. İşim nedeniyle ayırabilecek çok fazla vaktim olmayacak. Bu beni biraz düşündürüyor. Bir de daha önce sarı pirenses,yunus ve papağan türünde çiklit balıkları beslemiştim, hatta sarı pirenseslerden yavru aldım. çok zevkli olduğunu biliyorum.Galiba diskuslardan yavru alabilmek gibi bir şansım yok. O yüzden ikisi arasında bir türlü karar veremiyorum. Bana bu balıklar hakkında birazcık bilgi vere bilirseniz çok sevinirim.Şimdiden herkese teşekkürler.

img

yakubu2004

20 yıl 1 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selamlar...ilk once alacagin boyutlar icin tebrik ederim.guzel secimler ancak balik secimin ve yasama bicimine gore discus biraz abarti olabilir.birde herkesin bildiginin aksine discus uretmek kesinlikle imkansiz degildir.sadece biraz para ve zaman harcamak gerekmektedir.bence discus alacaksan eger(-ki akvaryum dunyasinin en guzel baliklaridir) daha fazla bos zamanin olmali.birde yine sanilanin aksine discuslar oyle ultra narin baliklar degillerdir.diger ciklet turleri gibi dayanikli baliklardir sadece uretmek sabir ister.ugras ister onun icinde pahali baliklardir tipki frontosalar gibi.. illaki ben discus beslemek istiyorum dersen bununla ilgili bir cok makale var onlari okumani oneririm.cunku bir ton para harcayacaksin kurulum icin.yok ben ugrasmak istemiyorum dersen piyasada yuzlerce cesit balik var.tercih senin.ama discus dogru secim!!!!(beslemek icin iyi uretim icin zor secim anlaminda)[email protected]

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Discus ların pahalı olduklarını biliyorum daha önceki akvaryumdan kalan midye kırığından dış filtreye kadar bir sürü malzeme var. Ama diccus akvaryumu için diğer akvaryumlardan farklı malzemeler gerekirmi?

img

yakubu2004

ÖZEL MESAJ

evet gerekir..discuslar farkli olarak(diger amerikan cikletleride bunun icinde) daha asitsel bir ortami severler.midye kirigi bunun icin iyi olmayabilir.torf kullanabilirsin.ayrica discuslar hafif kahverengi sulari severler.kahve derken sadece renk degil icerigide cok onemli esas konu bu zaten..ama bunun icinde seranin morena urununu alarak icini rahat ettirebilirsin.ayrica bizim cesme sularimiz sert oldugu icin tanki ilk doldururken ya uzun sure beklet(doldurduktan sonra) yada para harcayim dersen icme sulari kullan nestlenin su pH''si yaklasik 6.5 civarindayada turkuaz su..yada cesme suyu koyup yukarida saydigim kimyasallari koyduktan sonra 1 hafta kadar tanki bos calistirman.cunku oksijen pH degisimi yapar.birde eger alabilirsen pH test kiti almani oneririm.ayrica sularimiz sert oldugu icin pH minus gibi ilaclardanda alabilirsin..ayrica tankta bol bitki olsa iyi olur..zaten olurda yumurtlama olursa(yumurtlatmak kolay yavrulari hayatta tutmak zordur) kucuk bir bos tanka ihtiyacin olacak.altinda kum falan olmasa dahaiyi olur yavrulugun.ve ozel sunger filtrasyon kullanmalisin yavrular icin...bunlar sadece kucuk bir kismi.insanlar discusla iligili kitaplar yaziyorlar onun icin biraz ugras gerektiren bir irk ama inan cok keyifli beslemesi ve uretmesi..bence butun bunlara rahmen biraz para ve zaman harca ve dene.oldurmezsin korkma dayanikli baliktir ama iyisinden secmek gerekir.yerli olmasini tavsiye ederim.birde alacagin baliklar 2 yasindan buyuk olmasin..alisveris icinse hepsiburada.com u tercih edebilirsin cunkufiyatlar gercekten iyi ayrica taksit olayida var.sevgiler...

img

hekim_mert

ÖZEL MESAJ

öncelikle sana tavsiye etmiyorum. balık beslemekle diskus beslemek arsındaki farkı öğrendiğinde diskusa geçersin şimdi diskus beslersen paranı sokağa atmış olursun. bence neonlarla,barışçıl cüce cichlidlerle (ramirezi,agssi)antrenman yap başarılı olusan diskusla takviye yap.yavru diskus alacaksın en az 8 li olsun .diskus kendi eşini kendisi seçer.hepsinin boyunun aynı olmasına özen göster.tabanakum koymabitki ekeceksen saksı kullan.illede kum koyacam diyorsanbeyaz kuartz kullan nötrdür.

ha bu arada ben bu yazilari yazarken yakubu arkadasimizi tecrubeli olarak gordugum icin yazdim.yoksa discus isi tam bir risktir ve bilmeyenin yapmamasi gerekir!!!

img

hekim_mert

ÖZEL MESAJ

:) Balıkları akvaryuma koyup sabah akşam yemleyerek kaderine terkedecek değilim tabiki. Tanıdığım bi akvaryumcu var, daha önce prensesler hakkında bana çok yardımcı olmuştu ona da danışırım diye düşündüm. Vakit bulduğumda kitap satın alarak ordanda bilgi edine bilirim. pH test kiti de alırım. Ama cahilliğimi affedin bu akvaryumda pH kaç olmalıdır?

img

yakubu2004

ÖZEL MESAJ

discus icin...Herşeyden önce yumuşak su değişken olduğundan suyun Ph''inin sürekli olarak kontrol edilmesi gerekir.Ph değeri hidrojen iyon bileşimiyle ölçülebilir.Ph değeri 7,0 ise nötrdür.Ph değeri düşerse asit, yükselirse bazik haldedir.Discus için ideal 6,0 ve 7,0 arasıdır.Çünkü bu yumurtaların küflenmesini engeller.Ph değeri exchanger resins ya da peat konularak engellenir.Ph ölçme aleti de kullanılabilir.Aletteki elektrod, akvaryumun dibine yerleştirilir.Elektrod, Amplifier yoluyla, elektirik üretir.Sürekli ölçüm için alet devamlı suyun içinde tutulabilir.Camı içindeki ölçüm sıvısı çabucak yayılmaz. onemli olan duzenliolcup sabit tutmaktir..

img

hekim_mert

ÖZEL MESAJ

Yada morena sudaki bütün dengeyi sağlamak için yeterlimidir? Bu balıkların bikaç çeşidi var zannedersem görünüş bakımından hangisi daha orjinal ve güzeldir?

img

yakubu2004

ÖZEL MESAJ

morena sadece dogal ortam saglar..ama pH farkli bir olay bunu torf veya peatle coebilirsin..kumuda kuartz agirlikli kullanirsin(notrdur).boylece pHda surekli bir salinim olmaz..pH dusuren ilaclari yavas yavas olcerek kullandimi is biter.ama dedigim gibi emek ve ugras ve para isteyen isler bunlar. discus cesitlerine gelince 4000 den fazla varyasyonu var..mail adresi verirsen sana discusla ilgili birkac makale gonreririm.(baska sitelerden topladigim.) kitap almana gerek yok..

img

hekim_mert

ÖZEL MESAJ