Sürüngen Forumları > Sürüngen İlanlar
EVDE NASIL BESLİYORSUNUZ
nickime bakmayın sıkı bi hayvanseverim tür ayırt etmem.ama sormak istediğim bişey var.mesela yılan beslerken yerinden çıkar die hiç korkmuomusunuz?yada sokarsa ne yaparım die?ben bi kere su yılanı beslemiştim yavruydu.adını pakize koydum.kurbağa yavrularıyla besliodum.dengesiz bi arkadaşımı sokmasıyla hayvan öldü.bi keresindede önüme kör yılan geldi.almak istedim ama annem çok korkuo kaçar dedi.olmaz dedi.kandıramadım.bu konuda bilgi isticektim
slm arkadasım nıckıme bakma bende bı erkegım:) benımde suan yavru olan bı burma pıtonum vAr terraryumu kapalı yanı ben ıstemeden cıkamaz ama ben onu zaten sık sık cıkarıyorum ısırmıyo,zaten bende ısırmasından cok korkmuyorum pek bı zarar veremıcek cunku evde yasama kısmına gelınce benım odamda yasıyo hıc bı sorun yasamıyorum aksıne bana huzur verıyo dıebılırım umarım merakını gıderebılmısımdır? bu arada arkadasını soktugu ıcın yılanı senmı oldurdun ve ark.ın yılana naaptıda soktu cunku bende su yılanı besledım bı cok kere ve hıc bırı ısırmadı
merhabalar arkadaşım yılan beslemek o kadar zevkli ki resmen belgesel film seyreder gibisiniz.yılan beslemek korkunç birşey değildir onlarında sevgiye ihtiyacı vardır.zaten teraryumundan dışarı zor çıkarlar(siz istemediğiniz takdirde)elinize aldığınızda onların kıvrılışlarını,elinizin üzerinde dolaştığı zamanki hisler çok farklıdır denemenizi tavsiye ederim. bende 2 tane piton molorus var biri 80 cm,diğeri 4.5 mt ayrıca evde köpek,kedi,kuş ve hemster var.bizim yılanların ısırma gibi huyları olmadığı için ne diyeceğimi bilemiyorum.arkadaşınız ve ölen yılan için üzüldüm muhakkak onu ürkütecek bir hareket yapmıştır veya yılanınız çok acıkmıştır.sizide bir gün yılan dostları arasında görmek üzere hoşçakalın
kedi_mania evde ylan beslemek kadar guzel bisey yok aynı bicioglunun dedigi gibi belgesel izlemek gibi bisey bendede green tree python(yesil agac pitonu)kaagı acık olsa dahi disarı cıkmıyo yılanımın bi kotu ozelligi sevemiorum iste sevince bu yılanlar sitres yapıo ve yemek yemiolar ama dokunması yani onu hisseetmek cok gusel tavsiye ederim kedi_mania
selam kedi_mania , arkadaşlarında dediği gibi yılan beslemek hiç bir şeye benzemez korkuldukları ve kötülendikleri kadarda zararlı değildirler bir yılan gelipte sizi sokmak için sokmaz savunma amaçlı saldırır zaten sokma kelimeside yanlış bir terimdir yılanlar sokmaz ısırır ayrıca sizinle paylaşayım bana sorulan sorular arasında belki 10 larca kişi yılan dilindenmi sokar gibi sorular var yani demek istedikleri diliylemi zehirler olcak tabiki böyle bişi olamaz zehir dişleri vasıtasıyla zehirler ve bütün yılanlar zehirli değildir'''' hiç korkmuomusunuz sokarsa ne yaparım die?'''' demişsin evde beslenen çoğu yılan türü zehirsizdir ve zehirsiz bir tür ısırırsa dahi bir köpek ısırmasından çok çook daha az zarar verir tabiki buna büyük yılanları dahil etmeyelim ;) saygılarla ,,,snakehunter,,,
teşekkür ederim bu kadar güzel cevaplar için.şimdi bende cevap verim.''asuman'' hayır yılanı ben öldürmedim.akvaryumunda yaşarken dediğim gibi DENGESİZ arkadaşım eline almış.bööö bak yılan falan die milleti korkutmaya çalışmıştı.sonrada ISIRDI tabi yılan onu.(e haklı olarak)bende olsam aynını yapardım.(ısırmayı yani)ve sevgili ''bicioğlu''Ben yılandan korkmuyorum.bir çok defa yılan sevmişimdir elime alıp hatta eminönündeki hayvan pazarında görmüştüm ben severken turisler resmimizi çekmişti .) Peki bu hayvancık teraryumunda sıkılmıyomu?zaten ben buna dayanamam dışarı çıkarırım die istemiolardır bizimkiler.Neyse valla özendim şimdi.Yılanım olmasada yılan dostuyum.hepinize sevgiler.(yılanlarınıza da)
yılan dostu olmanıza çok sevindim :)teraryumunda canı hiçde sıkıldığını zannetmiyorum.çünkü doğal ortamı nasılsa benim teraryumda öyle (taşlar,yosun ,ağaç dalı,ultra viole ışığı(güneş ışığı),derece ve küçük havuzu var.ilk bakışta bunlar teraryuma fazla geldiği düşünülebilir ama hiçde fazla değil.ayrıca bir yılanın teraryumda yaşaması için geceleri en az 22-27 dereceye kadar,gündüzleri ise 37-40 derece sıcaklık olması gerekir.teraryum bu şekilde iken yılanın neden canı sıkılsın.güneşli havalarda günde 1 saat güneşe çıkıyor ve evde geziniyor.yemeğini yiyor yani(ekmek elden su gölden)mis gibi yaşıyor.saygı ve sevgilerle
süpermiş ya.tebrik ederim