Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
yardım
(1.)sonunda ıstedığım akvaryuma kavustum hersey tamam 3+1 yunus 2+1 prenses (sarı) 1+1 seker pembe 3+1 graseki var hapsi yaklasık 5 cm iri balıklar tek sorun balıkla4r sürekli kaşınıyor kuma surtuyorlar kendılerını.hep karşılasıyorum ve korkuyorum tekrar facia yaşamak istemıyorum.contra nın dezenfekte ilacını kullandım bu gun umarım fayda eder bılmıyorum belkıde normal bır durumdur bu. ama ne zaman balıklarım kasınsa olduler bunu crano ıyı bılır uzun bır zaman yardım almıstım ondan sağolsun. (2.)babamın getırdığı balıkar vardı ıceman uzerınde beyaz beyaz noktalar vardı sanırım beyaz benek ertesi gun akvaryumcuya gerı goturdum aldı sorgusuz kendı balıklarının içine koydu sasırdım bu balıklarda bır sey yok dedı başka balık verelım dedı sızce bu normalmı eğer balıklar beyaz benekse suya bulaşmıs olabılırmı. (3)hastalıklar hakkında genış bılgı ıstıyorum bana maıl atabılecek var mı ([email protected])
1. balıklarında parazit var o yüzden kaşınıyorlartedavi :metilen mavisi damlat 2.beyaz benek 48 saatte olgunluğa erişirve kuma iner burada pisliklerin üzerinde 1 tanesi binlerce olur.beyaz benek balıksız yaşayamaz eğer senin akvaryumunda 48 saati doldurmuşlarsa akvaryumunda beyaz benek var.yapman gereken ilk şey hemen dip temizliği.belirti ortaya çıkarsa tedavinin 2. kısmına geçeriz. 3.okumanı tavsiye edrim.emeksiz bilginin sana hiçbir yararı olmaz öldüre öldüre yaşatmayı öğreneceksin.bide o balığın ismi graseki değil o balık viktorya gölü balığı daha öncede senin için araştırmıştım latince adını biliyorsan yazarmısın.
tesekkur ederım senın gıbı arkadaslar sayesınde bılgı bırkımım oluyor okumak elbette guzel bır sey ama bır cok kez araştırdım fakat ılgılı kıtapları bulamadım var olanlar ise çok pahalı. dip temizliği yaptım suyu 4/2 oranında değiştirdim.diğer haylaza gelince grasekı dedı ler latınce adını bılmıyorum tarif edeyım dişisi koyu sarı kahverngıye yakın erkeı dışı yunus gıbı dığer cınsın erkeı sarı kanatları kırmızı acık sıyah çizgileri var 2 tur mus bunlar ama amerikan değil buna emınım metılen mavısı şu contra ıch.. mı yada bır marka verebılırmısın.