Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

balıklarım mantar oldu yardım edin

akvaryumum 90 lt.içinde kılıç,moly,lepistes ,kedi ve neon balıklarıyla bi kaç tane de lepistes yavrusu var ve bunlar mantar oldu.tuz atılması gerektiğini okudum bu ne kadar doğrudur ve yavrularıma zarar verir mi?yardımcı olursanız sevinirim.

img

kedi_mania

20 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

tuz atmak hastalıgın tedavisi için çözüm degil en iyisi bir akvaryumcudan mantar ilacı al ve tedaviye başla.

img

erkan59

19 yıl 6 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ilacı aldım 4 gün içinde kaybolması gerekiodu bugün 5. gün ve kullanmaya devam ettiğim halde hala bi sonuç yok

img

kedi_mania

20 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım mantar oldu. (eksik )soru : ne mantarı oldu belirtileride paylaşki sana doğru olarak aktaralım tecrübelerimizi. tuz atabilirsin adi tuz ama iyotsuz.1 yemek kaşığı at.cevap vermediyse tedavin su tazele dinlenmiş su.ama beslediğin balıklar bu hastalığa karşı çok hassastır.

baliklari kucuk bir tasa koy...teker teker yada kalabalik olarak.sonra tasa tuz koy ve orada 10-15 dk.baliklar huzursuz olana kadar tut.birkac gun duzenli olarak devam et...bu sirada suyu degistir yada icine malaşit yeşili veya methilen mavisi koy(bunlar antiseptik ozelliktedir.).iyilesmezlerse gidip yeni balik bak ve bilmedigin yerden balik alma..bu arada baliklarin zaten kisa omurlu ve cok hassastirlar..ciklet deneyebilirsin..bakimi kolaydir..sevgiler..

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

baktrim fort tavsiye edildi.onu denicem bugün.hem bu deneyimide sizle paylaşmış olurum.sorum eksik demişsiniz.şöyle açıklim:üstleri beyaz beyaz balıkların.kuyruklarıda erio sanki.bide şu varki;aslında öyle hasta gibi falanda durmuolar kıpır kıpır akvaryumun içi.anlayamadım.şu baktrimide bi deniim.en son tek tek ilgilenicem artık.çiklit olarak, astronot balıklarım var 3 tane(tabikide ayrı akvaryumda).KOCAMAN.ilginize teşekkürler arkadaşlar.önerilerinizi bekliyorum lepisteslerim için.

img

kedi_mania

20 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

slmlar kedi_mania,

Balıklarının yüzgeçlerinde kopmalar, dersinde beyazlıklar böyle pamukçukluklar falan varsa ayrıca agız kısmında da olabilir bu mantar oldu manasına gelir..mantara yakalanmış balıkların iştahları kesilir akvaryumun bir köşesinde öylece dururlar (genelde) eger  çok ilerlemişse yan yatmalarda görünebilir...yani anlıcagın mantar oldular diyebilmen için bunları gözlemlemiş olman gerekir...

yapman gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

-öncelikle ben derim ki mantar ilacı al ve içerigini harfiyen uygula...ama aldıgın ilaç kaliteli olsun...

-eger denedim geçmedi diyorsan tuz banyosunu yada metilen banyosunu deneyebilirsin...

tuz Banyosu:

ayrı bir kaba 10 lt ye bir yemek kaşagı olacak şekilde iyotsuz konur.tabi bu kaba koyacagın suyunda akvaryumun aıcaklıgıyla aynı derecelerde olamsına özen göstermelisin aksi halde balık sersemler ve 1 kaç gün sonra ölebilir...hasta Balıkları bu kaba koy ve 5 dk kadar beklet sonra yeniden akvaryuma koy.eger hastalık ilerlemişse bunu iki günde bir yap sabah ve akşam mesela..

metilen mavisi banyosu:

bu banyoyu herkesin kullandıgını sanmam daha dogrusu o kadar yaygın oldugunu düşünmüyorum ama hemen hemen bir çok deri paraziine karşı koyar..bunun kullanımı yanlış hatırlamıyorsam her 20 lt ye 1cm³ yüzde 1 çözenürlükte metilen mavisi damlatılır ve su maviye bürünür bu bulanıklıgın geçmesini beklemek biraz sabır ister...bu çözeltiyi verdigim ölçülerde akvaryumuna damlatırsan balıkların için bir problemle karşılaşmazsın yaani balıların için zehir etkisi yaratmaz...

dostum ben derimki mantarı ilacıyla hallet bunlar kalkışma ama son çare olark bunları düşün..su ana kadar mantar yakalan mış balılarımı hep mantar ilacı sayesinde hayata döndürdüm haberin olsun..içerik çok önemlidir harfiyen uygula yoksa bir işe yarmaz...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkür ederim arkadaşım umarım halledebilirim

img

kedi_mania

20 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

cranocum bizde dimistik tuz ve methileni ama neyse..+ katki icin sagol:)))

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sadece biraz daha açıklayıcı olması gerektigini düşündüm ;)

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ