Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

aşırı Şişkinlik

Arkadaşlar slm geçenlerde çok şaşdığım bi olay oldu akvaryumuma baktım dişi plati aşırı ama aşırı şişmişti anüsüde simsiyahtı bende hamile diye ayırdım daha önce 3 defa doğurdu 2 gün sonra balık normale döndü karnı inmişti ama yavru falan yok bide yavrulukta pisliği falan da yok ne olmuş olabilir şimdi tekrar akvaryumda hayatından memnun dolaşıyor.Cevaplarınızı bekliyorum.

img

mankay

19 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sen gördüğünde operasyon çoktan bitmişti.geçmiş olsun

mankay üzülebilecegin bir haber vermek zorundayım balıgın bir iç parazite yakalanmış yani iç organları iltihaplanıyo olabilir..genelde aynı tarz yemleri kullanmakta yani düzensiz beslenimde ve akvaryum suyunun krli olamsından kaynaklanır..ve bu konuda yapabilecegin bir şey yok elinden geldigice balıgını yaşatmaya çalış ama ölümü bu hastalıktan olabilir...tabi bir de su var eger bu teshis dogruysa ama dediklerine göre büyük bir ihtimalle öyle..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dropsi olmus karında su toplaması cranonun dedigi gibi surekli aynı yem ve su kirliligine baglı tedavisi var ama ilacı cok pahalı buralarda bvulabilirmisin bilmiorum

balığında bişey yok arkadaşlar senin sorduğun soruyu tam okumadan yorum yapmışlar.soru şu olsaydı cevapları doğru olurdu:balığım sık sık nefes alıyor karnıda iyice şişti yem yemiyor acaba ne oldu deseydin cevap DROPSİ olurdu.

arkadaslara katiliyotum...ic parazir invazyonu sonucu barsaklarda sindirim durur..yada tam tersine asiri ishal gozlenir..ama parazit sayisi fazlaysa yumak gibi tikar bolgeyi...bence hasta olanlari ayri bir tas icine alip ''siropar'' yada ''kontil'' isimli antiparaziter suruplari katarak tedavi deneyebilirsin..ben kopeklerde kullaniyorum bunu ama baliklardada etki edecektir..eczanelerde bulabilirsin pediatrik suruplardir...sevgiler...sakin ilaci ana tanka dokme...denemekte fayda var.olecegine tecrube kazan degil mi??

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaslar dropsiyle karistirmayin derim ben..dropdi cok spontan cikan bir hastaliktir ve ek semptomlarda gosterir.

img

hekim_mert

ÖZEL MESAJ

balığın doğum yaptı başka bişey değil

Arkadaşlar yorumlarınız için tşk.Ama arkdaşların dediği gibi balığın sağlık sorunu yok sorun doğumla ilgili balık şuanda normale döndü gayet sağlıklı zaten hasta olsa anlarım biraz tecrübem var.Ben ayırdığımda zaten doğurmuş dinlenmiş oldu yavrularda sağlıklı sadece doğurdunu görmemişim.

img

mankay

19 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

zuhaaaaa.cok guldum ya..allah anali babali buyutsun kardes:))

img

hekim_mert

ÖZEL MESAJ