Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Yeni Başladım Yardım İstiyorum.

Arkadaşlar akvaryum işine yeni başladım. İlk başta akvaryumuma yaklaşık 2 aylık dinlenmiş bir su vardı ondan koydum. Daha sonra akvaryumda motoru yaklaşık 2-3 saat çalıştırdım ve bu mürekkepe benzeyen ilaçtan birkaç damla koydum daha sonra yeni aldığım 6 dişi 3 erkek lepistes ve 3 adet çöpçü balığını akvaryuma koydum. İlk başlarda balıklar hareketliydi ancak daha sonra lepisteslerden bazıları motorun altına ve arkasına saklanmaya başladılar. Bu durum normalmi, anormalmi. Bu arada balıkları yemledim. Son olarak lepistesler için hangi yemleri kullanmalıyım ben pul yem attım.

img

geronimoo

19 yıl 11 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yem yiyolarmı soluk almaları hızlımı bunlarıda yazarsan yardımcı olabiliriz bide mürekkep gibi olan ilacın adı ne? akvaryum kaç derece?

img

shark9

20 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gayet ii gidiyosun :)lepisteslerin bazen saklandıkları olur özellikle de motorun arkasına girip sıkışmayı cok severler.aMa sorun degil yavaş yavaş daha ii olucaklar.Pul yem vermeye devam et ;)

img

crano

20 yıl 2 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dün 2 dişi 1 erkek plati, 2 dişi 1 erkek kılıç, 1 erkek 1 dişi lepistes ve 1 vatoz daha aldım. hangisi olduğundan tam emin değilim ama yavrular kırmızı olduğu için plati veya kılıçlardan biri yavrulamış hemen sonra yavruları kepçe ile yavru akvaryumuna aldım. Akvaryum sıcaklığı ikisindede 28 derece. Tetranın pul yemlerini vermeye devam ediyorum bu arada bu sabah ilk aldığım lepisteslerden 2 erkek ve dün aldığım platilerden biri mefta olmuş.

img

geronimoo

ÖZEL MESAJ

bide motoru çok açınca balıklar saklanıyo sanırım motoru kısınca veya tam kapatınca balıklar hareketleniyo. Motoru ne kadar çalıştırmalyım zaman zaman kapatmamın bir faydası veya sakıncaası olabilirmi.

img

geronimoo

ÖZEL MESAJ

havalandırman acık kalsın bir zararı yok AMA SAKIN YAVRULARIN OLDUGU AKVARYUMDA FİLTRE CALIŞTIRMA HAVA TASI KULLAN..!!akvaryumun ebatları (en, boy, yükseklik) nedir? bu önemli çünkü akvaryumun hacmine göre balık beslersin fazla balık koyarsan kavgaya başlar ve birbirlerini öldürebilirler bide akaryumun suyu icin akvaryumcudan su vitamini damlası al..Sadece yem verirken filtre ve havalandırmayı kapa ;)

img

crano

20 yıl 2 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ