Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

SU DEĞİŞTİRME

slm ben akvaryum alalı 1 aydan fazla oldu ve lepistes besliyorum (7 adet yavru) hiç su değişikliği yapmadım ancak su buharlaşıp yeniden üzerine su ekliyorum sizce yaptığım iyimi cevap yazarsanız sevinirim aaaaaaaacccccccccciiiiiiiiillllll!!!!!

img

hakan7

19 yıl 6 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende aynısını yapıyorum ama sanırım suyu dipden çekmen gerekiyo

slm hakan7 su degişimi gerektiginde yapılmalıdır fakat sık sık degil bunuda filtren belirler genelde eger iç filtre kullanıyorsan bu degişim ayda bir olmalıdır...su degişimi yaparken en fazla suyun 3 te 1 i dipten çekilir..eger suyunda aşırı bulanıklık varsa su degişimi yapabilirsin...ama koydugun suda çok önemli dostum koyacagın su en az 3 gün dinlendirilmiş ve klor u falanda uçmuş olması rica olunur..suyu akvaryumunua boşaltırken filtrenin üzerinden yada varsa su yüzeyine yakın bir kaya onun üzerinden boşaltabilirsin hadi kal saglıcakla..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam hakan7 ;

Akvaryumda periyodik olarak su değişimi balık ve bitki sağlığı için olmazsa olmazdır!!!

''Biyolojik dengesi oturmuş, balıkları, bitkileri ve dekorasyonu tamamlanmış, kısacası düzene girmiş bir akvaryumun bakımı fazla çaba gerektirmez. Fakat balıklarınızın sağlıklı ve akvaryumunuzun güzel kalması için düzenli bir bakımın gereklerini yerine getirmelisiniz. Bu konuda yapılabilecek en iyi şey, aksatmadan uygulanacak bir bakım takvimi oluşturmaktır. Her iki haftada bir %25 oranında su değiştireceksiniz, diyelim. Haftanın belirlediğiniz bir gününde , örneğin her ikinci pazar günü bu kısmi su değişimini yerine getirmelisiniz. Bakımlı ve güzel kaldığı sürece akvaryumunuzdan aldığınız zevk devam edecektir.

Akvaryumunuzda sağlıklı bir bitki örtüsü varsa akvaryum kumu yıllarca temizlenmeden yerinde kalabilir. Akvaryum tabanında yavaş bir su dolaşımı gerçekleştiren taban ısıtma sistemleri de (örneğin BioPlast Thermo-Float-System) akvaryum kumunun kokuşmadan yıllarca sağlıklı kalmasına katkıda bulunurlar.

Düzenli su değişimleri

Biriken artık maddelerin kısmen atılması ve eksilen minerallerin tamamlanması açısından %20-25 oranındaki düzenli su değişimleri çok önemlidir.

Bir akvaryum hortumu aracılığıyla akvaryumunuzun suyunun %20-25'ini boşaltın. Bu suyu dipten çekerek akvaryum tabanında birikmiş tortuları da temizleyebilirsiniz.

Boşalttığınız suyun yerine dolduracağınız, temiz bir kapta üzeri açık dinlenmiş suya, balık sağlığını tehdit eden klor ve ağır metalleri nötralize etmek için iyi bir su hazırlayıcı preparat ekleyin (örneğin 20 litre dinlenmiş su başına 5 ml BioPlast AquaClean). Akvaryumuzda bol bitki, özellikle Echinodorus türleri varsa suda eksilen demiri tamamlamak için dinlenmiş suya demirli sıvı gübre de eklemek (örneğin 50 litreye 5 ml BioPlast FerroPlant) yerinde olacaktır.

Büyük akvaryumlarda düzenli su değişimleri ayda bir de yapılabilir. Önemli olan, su değişimlerini belirlenmiş periyoda göre düzenli bir şekilde yapmaktır.''  Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ