Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

ARKADAŞLAR BENİM ISITICI YETMİYOR YARDIM EDİN LÜTFEN

Arkadaşlar ben yeni bir akvaryum kurdum. akvaryumun boyutları 60.30.30 cm iç dizynı falan çok güzel oldu fakat bir sorunum var. ısıtıcım ısıtmaya yetmiyooor. akvaryum yaklaşık 50 litre su alıyor ve soğuk odada yer alıyor. ısıtıcım ise 100 wattlık şimdi ne yapmalıyım?

img

blue_pacific

19 yıl 5 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sağlı sollu 2 ısıtıcı işini görür. Hemde daha az masraf yapmış olursun ama bence 100 wattlık bi ısıtıcının yetmesi gerek... Yetmiyorsa 10-12 milyona bir 100 wattlık ısıtıcı daha al ve karşılıklı 2 tarafa koy

img

wahshi

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

heralde ısıtıcıda bir problem var 100w lık ısıtıcı senin akvaryumunu kaynatır

100 watta kahve yaparsin be kardes.ancak isiticiyi su sirkulasyonuna dogru yerlestirirsen.isinan su daha kolay dagilir ve su isinir.birde boyle dene.olmuyorsa goturup yenisini al. 200 falan alayim deme 100 luk yeterli fazlasiyla.

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam arkadaşım.Isıtılan ortamlarda litre başına 1 Watt Isıtılmayan ortamlarda 1,5 Watt gereklidir.

img

fasteagle58

19 yıl 11 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam arkadaşlar.mantıklı görüşler sunmuşsunuz. fakat ısıtıcıda bir problem olduğunu düşünmüyorum. çünkü çalışırken elimi suya sokuyorum ve ısınan yeri tutuyorum. suyun içinde bile elimi aşırı derecede yakıyor.

img

blue_pacific

ÖZEL MESAJ

Ayrıca filtreyi hemen ısıtıcının yanına koymuştum ki sizin dediğiniz gibi ısı akvaryuma yayılsın diye fakat o da işe yaramıyor...

img

blue_pacific

ÖZEL MESAJ

kusura bakma dostum ama o zaman o ısıtıcıda hayır yok 100 wattlık bir ısıtıcı senin ihtiyacını rahatlıkla saglar güven bana...mesela ben şu an için 100lt lik bir akvaryum kullanıyorum hala kuramadım benim 350lt yi :) neyse ama ısıtıcımda 100 watt gayet kaliteli oldugunu düşünüyorum çok rahat sölim istedigim ısı derecesini bana saglayabilir...dostum markası ne acaba merak ettigimden sordum??

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Markası Atman. Bugün bir termometre alacağım. belki ben yanılıyor olabilirim sıcaklık konusunda. yine de hepinize teşekkür ederim.

img

blue_pacific

ÖZEL MESAJ

termometre olmadan nasıl karar verdiniz peki?

img

hamso

19 yıl 8 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ