Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Kakadular hakkında bilgi verebilirmisiniz???

Yeni kakadu aldım 1 erkek 2 dişi.Bunlara şu anda bitki ağırkıklı yem veriyorum sizce başka yem vereyim mi yoksas bitki ağırlıklı yeme devam mı edeyim.Bide yanlarına lepistes veya neon koymak istiyorum fakat bi yerde "bu tür balıkların kolay hastalanacağından kakadulara da bu hastalığı geçirebilirler" yazıyo sizce akvaryumuma bu balıklardan koymalımıyım teşekkürler.

img

jagatai

19 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

http://forumkurdu.net/cichlid-about12.html bulinke bakınız.

img

tanganyika

19 yıl 6 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam jagatai ,

Büyük bir akvaryum ve ince kum (1 mm). Örneğin 150x40x50 ölçülerindeki bir akvaryumda 3-4 erkek, 10-12 dişi kakadu olabilir. 40cm yükseklik yeterli, akvaryumun yüksek olmasının kakaduya bir yararı yok, önemli olan taban alanı. Veya 1 metrelik bir akvaryumda 1 erkek, 3-4 dişi kakadu.

Ama kakaduları bir grup olarak beslemenin gözlem zevki çok başka. Erkekler arasındaki bölge mücadeleleri, dişilerin erkek seçimi, biribirinden yavru kaçırma vb. türü ilginç gözlemler yapmak mümkün oluyor.

Double-red veya triple-red gibi kamburluğa meyilli suni ırklardan kesinlikle kaçın. Bulabilirsen renkleri ve biçimleriyle oynanmamış doğal kakadular al. Hafif kambur double-redlerden alınan yavrularda kamburluk derecesi daha da artıyor. Ayrıca double-redler biraz sağlıksız olduğu için ömürleri normalden daha kısa sürüyor.

Bazı akvaryumcular double veya triple kakaduları daha kamburluk başlamadan gençken satıyorlar. O zaman renkleri dışında görüntüleri doğal kakadulara çok benziyor (ince uzun, çevik). Ancak buna da aldanma.Birkaç ay içinde kamburluk ve hantallık kendini gösteriyor.

Kakaduların ömürleri çok kısa; ender olarak 2 yıldan fazla yaşıyorlar.Bu nedenle akvaryumun kakaduların soylarını sürdürebilecekleri bir şekilde kurulması gerekiyor. Ben normal bir karma akvaryum kurayım, yanlarında da ek olarak kakadular dursun diye düşünmeyin. Kakaduya içinde üreyebileceği özel bir akvaryum gerekiyor.

Dişilerin yumurta bırakabilecekleri, kökler ve hindistan cevizi kabuklarıyla oluşturulabilecek kovuklar şart. Ayrıca kakadunun karşısında kılıçkuyruk veya plati gibi yavrusunu koruyamayağı kadar hızlı balıklar olmamalı.

Kakadu akvaryumuna konulabilecek balıklar: Lepistes, bir grup Corydoras çöpçü (örn C. trilineatus), ve Otocinclus. Ancistrusların yumurta veya yavru yediklerine şahit olmadım ama yapıştıkları yerden gitmeme inatları ve buldozer gibi yüzmeleriyle yavru yetiştiren kakaduları epeyce rahatsız ediyorlar. Akvaryuma bir grup neon tetra da konabilir.

Kitaplarda okuduklarımın tersine, kakadular sert ve PH derecesi yüksek suda pek çoğalamıyorlar çünkü yumurtaları açılmıyor, ya da açılma oranı çok düşüyor. pH kesinlikle 7,5 dan fazla olmamalı, hatta 7,0 veya biraz altı olabilirse daha iyi.

Bitki olarak orta boy ve cüce Cryptocoryne'ler bence ideal. Java moss da iyi. Daha hızlı büyüyen bitkiler akvaryumun pH'ını yükseltiyor. Bulabilirsen su üstü bitkileri kesinlikle çok yararlı.  Thumbs Up

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Verdiğin bitkiler için teşşekkürler Şu anda 1 erkek 2 dişi kakadum var yalnız türlerini bilmiyorum daha çok ufaklar ve renksizler.Kakaduların türlerini(resimli olarak) bulabiliceğim bir site biliyorsan adını verirmisin?

img

jagatai

19 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ