Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

balık ve kaplumbağa..

selam arkadaslar.. akılma takılan bir kaç seye cvp verirseniz sevinirim.. şu anka iki tane yavru su kpalumbağası besliyorum. fanusun içinde ısıtıcıları filtreleri herseyleri var.. 50 lik ya da 60 lık bir akvaryum alıp kaplumbagaları bir ayaracla ayırsam bu akvaryumda aynı zamanda balıkta besleyebilirmiyim? deneyen varmı böyle birseyi? kaplumbagaların suları 29 derece civarında.. balıklar için bu su sıcaklığı nasıl? tavsiye ve önerileriniz bekliyorum..

img

tunacan

19 yıl 6 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benimde 2 kapluşum var bende aynı sorunu yaşıyordum.ama onlar için ideal küçük akvaryumlar var.onlardan al bir platform yap üzerine çıkıp dinlenebilecekleri balıklarla bırlıkte yaşamaları bıraz zor çunku kapluşlar suyu çabuk kirletir.bıde balıkların yerini daraltır.aynı yerde zaten olmuyor sürekli balıkların peşindeler rahatsız ediyorlar cok denedım ama boylesı en ıyısı

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hocam olay elme ve armut hikayesi.beslenmez diye birsey yoktur ancak akvaryumun cok cok nuyuk olmali ve bir seperatorle ayrilmali onun icin bosver sen kaplumbagalarin rahatini baliklarinda sagligini bozma.

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaplumbağalar vakti zamanı gelince 20cm üzerine boyları cıkabilen hayvanlardır.Ona göre ortam yapın

img

hamso

19 yıl 8 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Zaten boyu 20cm.ye ulaşmış bir kırmızı yanak su kaplumbağasının yanında hiç bir balık barınamaz!!!Çünkü balığı kaplumbağa afiyetle yer Pilgrim Turkey:))) 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

elinize kolunuza dikkat edin büyük şeylere yaklaşırken ehehe :) stick yemi suya uzatıyorum ısırıyor çekiyorum kaplumbağada geliyor yani iyi ısırıyorlar yakaladımı kaçış yok...

img

hamso

ÖZEL MESAJ

Tunacan slm; Benim bir yerli kaplusum 4 japon 1 de kopek baligim vardi. Hepsi bir akvaryum icerisinde idi fakat kaplusun yemlerini attigimda baliklar da saldirdigi icin kaplusa asma bir kat yaptim. Bu sayede hem yemini rahat yiyor hem de filtre calistigi zaman rahatsiz olmuyor asma katta rahat rahat minik kayanin uzerinde yatiyor. (Yazilanlarin kafanda dahi iyi canlanabilmesi icin "http://img401.imageshack.us/my.php?image=dsc056615id.jpg" bi goz at. Akvaryumun fotosu mevcut.) Kaplusun yemini de aksatmiyorum. Fakat bir gun gozlerimin onunde minik japonlardan birini oyle bir parcaladi ki sok oldum. hic aklimdan gecmezdi. Su an da diger baliklarin kuyruklarindan yakaliyor zaman zaman ve baliklarin kuyrugu ne yazikki kucucuk kaldi. Gercekten cok yazamaz oluyor kapluslar. Cok kucuklerken fazla sorun yok ancak 5 cm kadar olduktan sonra gercekten cok guclu oluyorlar ve affetmezler. Ozellikle ac kalmislarsa... Tesekkur ediyorum saygilar...

img

b_onur

19 yıl 6 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kapluş değil kuş mubarek tünemiş oraya ahahah

img

hamso

ÖZEL MESAJ