Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Yani Akvaryum Kurulumu
Merhaba arkadaslar. Bugün elime 75 cmlik bi akvaryum geçti. Ilk kurulum için yaptiklarimi yazacagim eksiklerim veya yanlislarim var mi ? 1. Akvaryumu yikadim. 2. Içine 70 lt musluk suyu koydum. 3. Kaya tuzu ilave ettim. 4.4 Kapak Aqua Plus ilave ettim. 5. Beyaz Benek ve Genel Dezenfektan ilaçlari ilave ettim. 6. Isitici taktim 30 dereceye getirdim. 7. Iç filitre taktim ve çalistirdim. Akvaryum henuz bos. 2-3 gun bu halde baliksiz kalacak. Akvaryumda bakmayi dusundugum baliklar: Elimde 4 adet Büyük Pirana var 1 adet te büyük Kedi baligi var. Bunlar için. Yardimlariniz için tesekkürler.
mrb musado,
herşey çok iyide tek bişey hoşuma gitmedi.....bak musado:
aqua plus beyaz benek ve dezenfekte ilaçları koymuşsun....hepsinin bir arada kullanımı hiç de iyi degildir en azından ben öle biliyorum...bir ilacı kullandıgında onun etkisini geçmesini beklemen gerekir bu arada dezenfekte dedigin ilacı akvaryuma mı döktün?illaki vardır böle şeyler ama gerek yok...öncelikle malzemeleri iyice yıkaman gerekir ve akvaryumu sonra suyu doldurursun bir kez daha dezenfekte falan dökmeye gerek kalmaz...
Saygılarımla,
Crano
Yani sadece ilaç karışımında sorun olabilir. İlaç karışımlarınıda akvaryumcuların tavsiyesi üzerine yapmıştım. Bunun dışında tecrübeli arkadaşlardan akvaryum kurulumu için öneriler almayı bekliyorum. Mesela siz ne gibi aşamalarda akvaryumu hazır hale getirirdiniz ? Benim için önemli olan suyun balıklar için uygun hale gelmesi. Esas bu noktada ilk kurulum için neler yapılabilir. Teşekkürler.
selamlar..oncelikle birkac ilacin beraber kullanilmasinda her zaman sorun olacak diye birsey yok.bu ilaclarin etken maddelerinin agonizm-antagonizm etkileridir.yani;bir ilac digerinin biyoyararlanimini ya arttirir ya azaltir,yada hic bir etki yapmadan her ilac kendi basina etki eder.ancak sana tavsiyem su hazirlayiciyi koyduktan 2-3 gun sonra digerlerini koy.cunku akvaryumda gerekli yarali bakterilerin uremesi icin belli bir zaman gecmesi gerekir ki bu 2-3 gunden cok cok fazladir aslinda.ancak bizler fazla sabredemedigimiz icin erken koymaktayiz baliklari.yinede hemen koymak istiyorsan gidip seranin nitrivec urununu almani tavsiye ederim.bunun icinde biostarter dedigimiz hazir bakteri kulturu var ve akvaryum icin gerekli floranin olusmasinda cok yardimci.ben bunu laboratuarda test ederek gordum.guvenebilirsin. birde beyaz benek gibi hastaliklara kullandigin ilaclar akvaryumdaki floral bakteri kolonilerinide etkileyecegi icin rutin olarak kullanmani tavsiye etmem.cunku antibiyotikler gidipte zararli hastalik yapan bakterileri bulup oldurmez.tam tersine etki spektrumuna giren tum mikroorganizmalari hasat eder.bence baligi guzel guvenilir yerden alirsan akvaryumuna iyi bakarsan,(gunluk,haftalik,aylik bakimlar gibi...) hastalik cikma riski cok azalir.unutmayalim ve her zaman dustugumuz hataya dusmeyelim;HASTALIGI TEDAVIYLE UGRASMAKTANSA CIKMASINI ONLEMEK SAGLIK ICIN VE CEBIMIZ ICIN HER ZAMAN DAHA EKONOMİKTİR!!!! ayrica degisken isi degisikliklerinden kacin havalar soguyor zaten yuksek sıcaklıklarda beyaz benek kolay cıkmaz.bunlari dert edip para harcama.akvaryumcular cebini dusunur,ısın dogru durust yurumesini isteyen ve gercekten hayvan sevgisi olan kac akvaryumcu varki Türkiyede degil mi??...sen burada bizlere sor.bu sitede gercekten bilgili arkadaslar var.inan para harcamadanda bircok hastaligi tedavi ettirebiliriz korkma...sevgiler. veteriner hekim mert polat..her turlu soru ve gorusleriniz icin [email protected]
Teşekkürler Mert Bey. Su hazırlayıcı derken "Aqua Plus" mı diyorsunuz ? Akvaryumcu Bu ilaç ile 4 saatte suyun hazır olacağını, kendisi de bu şekilde yapıp balıkları suya 4-5 saat sonra koyduğunu söyledi. Birde diğerleri derken hangi ilaçları kasdediyorsunuz ? Benim kullandıklarım: Aqua Plus, Beyaz benek, Genel dezenfektan(sanırım mavi mürekkep) İlk kurulum için suya ilave edeceğimiz katkıları ve ilave aşamalarını ve miktarlarını yazarsanız not edeceğim. Çok teşekkürler.
evet su hazirlayici derken aqua plus yada aqutan gibi urunleri kasdediyorum.onlat cok kisa surede etki ederler akvaryumcu dogru soylemis ancak onemli olan akvaryumun florasinin kurulmasidir.bunun icin ya biraz bekleyin yada soyledigim gibi sera nitrivec i alin.cunku akvaryum icin onemli olan baslica sorun baliklarin diskilamalari ve fazla yemleme sonucun aciga cikan amonyaktan nitrat ve nitrit olusmasidir.iste flora dedigimiz bu bakteriler (her canlinin her sisteminde bulunur-ornegin bizlerde agiz,sindirim sistemi,üreme sistemi,deri florasi gibi). olusan nitriti nitrata indirgiyerek zararli hale gecmesini onlerler.size seranin nitrivecini tavsiye etmemdeki puf noktasi bu.akvaryumunuzun hacmine gore urunun uzerinde yazar ne kadar ve nasil kullanacaginiz.ayrica genel dezenfektan dediginiz urunleride ilk basta kullanin. ha ben bunlari yapmak istemiyorum zaten bir suru uygulama yaptim diyorsaniz; onunda cozumu var 1 hafta beklemek.suyu duzenli havalandirmak.pirana koymak istiyorsunuz heralde.piranalar hassas baliklardir.hastaliklara direncsizdirler ancak iyi bakim beslemeyle sorun cikmaz..sevgiler..
24 saat sonra 4 pirana ve 1 kedi balığını yeni akvaryuma koydum. Balıklar ilkin çok panik yaptılar. Daha sonra alıştılar. İlkin yem yemezken sonra yemlerini yemeye başladılar. Sanırım bi sorun yok. Diğer akvaryumu da boşalttım ve temizleyip su koydum(230lt) Akşamdan Aqutan ilave ettim. Sabah ta Nitrivec ilave ettim. Bu akşam ilaçlarını ilave edeceğim. Yarın akşam da çiklitleri koyacağım. Bu haldeki bir akvaryuma balıkların zararlı bi etki görmemesi için balıkları nasıl koymalı ? Teşekkürler.
selam.nihayet kavusturabildin demek baliklari akvaryuma.zaten aqutan eklemissin.bolca havalandirirsan suyu,birde sicakligi optimize edersen gonul rahatligiyla koyabilirsin digerlerini.sevgiler..