Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Lepistes yavrularını nezaman yavruluktan alıcaz

2 kasımda yavruladılar.1cm civarına geldi yavrular hemencicik.Ben bunları ne zaman yavruluktan dışarı alayım.1cm ile 0.4cm arası değişen yavrular var yavrulukta.11adet. Birde bunlar renklerini çok sonramı alacaklar.Babaları çok renkli balıktı hepsi kapkara şuan. teşekkürler

img

hamso

19 yıl 8 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Lepistes yavruları için;

1- Akvaryumun ne kadar büyük olursa o kadar sağlıklı ve çabuk gelişen balıkların olur.

2- Düzenli ve sık aralıklarla ( balık türün ve boyuna göre haftada 1 veya 2 %20 ) su değişimi. Değiştirilecek su dinlenmiş ve aynı sıcaklıkta

3- Yavru büyütmekte mutlaka Artemia kullan. Sanıldığı kadar zahmetli değil. Eğer kullanmamakta kararlıysan hiç değilse kaliteli markaların ilgili yemlerini kullan ve balıklarına en az 2 çeşit yem ver.

4- Tubifeks kesinlikle kullanma ..

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tubifeks nedir artemia kurtçuk galiba,bu satılıyormu nereden bulunur?. akvaryum nekadar büyük olursa olsun hala yavruluktalar.nezaman cıkartacagım bunları :=)

img

hamso

ÖZEL MESAJ

artık alabilirsin yavruları korkmana gerek yok ama lepistes besliyorsan akvaryuma bitki koyman gerekir zaten bitkilendirilmiş akvaryumlarda yavruluk kullanmana bile gerek yok mesela bende şuan çeşitli boylarda 100 kadar yavru var ve ben asla yavruluk kullanmadım ve kullanmamda çünkü hem yavruların gelişimi yavaşlar hemde dişi yavrulukta yavruladığı için psikolojisi bozulur ve ömrü kısalır

img

volkaaan

19 yıl 6 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaplumbağalarım marul niyetine o otları yer. bende durum biraz karışıkta :)

img

hamso

ÖZEL MESAJ