Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

yardım edermisiniz...

merhaba arkadaşlar. benim büyük bir sorunum var akvaryumumda japon balığı besleyemiyorum nedeni en çok onlar ölüyor. nezaman japon alsam en fazla 3 gün sonra yan yüzmeye başlıyorlar ve ölüyorlar. diğer balıklarım çöpçü ve lepisteslere birşey olmuyor yaşıyorlar ama japonlar ve onlardan önce aldığım diğer cins balıkları yaşatamıyorum. filtrem , hava motorum ve ısıtıcım da var akveryumumda 75 lt ama yinede olmyor. bana yardım edermisiniz atkadaşlar.

img

erdoğdu

19 yıl 7 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

lepistesler japonları rahat bırakmaz kuyrruklarını didikleyebilirler büyük ihtimal lepistes kaynaklı bir problem.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

aslına bakarsan japon balıkları her ne kadr soguga karşı çok dayanıklı olsalarda hastalıklarada bir okdar çabuk bulaşırlar...yani besleyebilmen için suyunda bir problem olmaması gerekir çok iyi havalandırılmış filtre edilmiş gereken bakteriyel ortam saglanmış olmalıdır...bu koşullar bütün balıklar için gereklidir ama japonların bu konuda daha hassas oldukalrını düşünüyorum...belkide balıgı suya koyarken yada bekletirken bir yanlışlık yapıyorsundur...lepisteslere en azından ben beslerken hiç bir şey olamz bena döre lepistesler en berbat sulara bile dayanabilen bir balıktır ve bu yüzden de üretimide kolaydır....ama lepisteslerde de bir çok ayrıntı var tabbiiii

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ