Merhabalar!!!! Tatlısu akvaryumlarının en güzel canlısı diskuslardır. Tabiki bu söz Türkiye sınırları içinde geçerli. Tartışmasız tatlısu akvaryumlarının en güzel canlısı Altum Angel. Yurt dışından gelecek balıklar direk gölden tutulacak. Almanyada 3 ay karantinada kalacak ve sonrasında Türkiye ye girecek. Almanyada veteriner onayı gibi resmi presedürler tamamlanacak. 50-80 adet arası gelecek balıklardan, ( Karantina sonrasında belli olacak ) 20 kadarını ben alacağım. Diğerlerini ise birkaç akvarist ile paylaşacağım.
🔒 Üyelere Özel
adresinde balıklar fiyat ve satıcı hakkında bilgi var. Ticari amaçta gözetmiyen bir girişimdir. ( fiyatlar italatçının bana bildirdiği direk fiyatlardır )
Selam doğadan gelen vahşi altumları akvaryumda yaşatmak çok zor. Bende bu balıkları sevdiğimden ve beslemek istediğimden çok araştırdım.Bunların üreticisi yok.Türkiye''de hiçbir yerde bulunmuyor. Fiyatları pahalı ve yaşatmak çok zor.İyi düşünmek lazım..
Eee bende farklı bişey söylemedim ki !!! Gölden direk tutulacak. Karantinada kalacak. Türkiyede daha önce beslemiş arkadaşlarım var. Bu kadar nadir bir hayvanın fiyatı da tabiki değeri ölçüsünde olacak. Yedi bant büyük bir frontazaya 200 milyon istenen bir ülkede direk italatçı fiyatlarında 20 - 75 Euro fazla mı ? Kar amaçlı bir ticarette bu balıkları ikiyiz üçyüz milyona alamazsınız. Yetiştirmesi ise aslında çok karışık değil. Diskuslara gösterilen özen bu balıklara gösterilmeli. Ayrıca doğata 65 cm kadar büyüyebilen bu hayvanlar için büyük hacimler gerekli. 1m liğiye bir en fazla iki çift gibi.
Bu arada sanırım bu balıklar için 300 milyon gibi bir fiyat söylemem gerekiyordu ve kar etmek. Ama gidişat onu gösteriyor gibi.