Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

japon balığı

selam arkadaşlar ben orta boy bir akvaryum alıp içine 5 japon 2 çöpçü ve 1 vatoz koydum japon balıklarıyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarını bana genel olarak bilgi vermesini isterim teşekkürler

yardımlarınızı bekliyoru saygılar

japonlarla ilgili bilgisi olan arkadaşlar lütfen bana yardım etsiner japonlar hakkında bilgi almak istiyorum saygılarr

japon balıkları soğuk suyu seven balıklardır 17 20 derecelerde çok mutlu yasayabilirler fakat vatoz ve çöpçü balıklarınada sahip olduğun için bir ısıtıcı al ve 22 24 derecelere sabitle. japonlar yemeyi çok sever doyduklarını bilmezler onun için fazla yemleme yapma. yemlerini kaliteli kullan ve tek çeşit yem kullanma. genel olarak söyleyebiliceğim bunlar.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

japon balıkların 14-24 derecede yaşayabilirler.karma akvaryum yapmayacaksan ısıtıcı da kullanmana gerek yok.iyi bir filitre kullanmanı tavsiye edrim.çünkü kumu sürekli olarak ağızlarına alırlar ve tekrar atarlar filitren iyi ise akvaryum suyunda bulanmaz.geniş akvaryumları severler.en az 80cm lik olursa mutlu yaşarlar.dişilerin kuyrukları erkeklere göre daha uzun olur.dişiler yumurlamaya hazır okduklarında akvaryumdaki erkekler tarafından karınlarına darbe almak suretiyle kovalanırlar.çok obur olduklarından hazımsızlıkçekebiirler ve kabızlık çekerler.bir adaet ıspanak yaprağını haşladıktan sonra akvaryuma attığında kabızlık probleminin ortadan kalkacağını görürsün.akvaryum kumunun küçük olmasına özen göster.midye kırığını öneririm. akademist