Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Acil Lepistesime Yardım

Arkadaşlar. Akvaryumumda 3 tane hamile dişi lepistes, 1 tanede erkek lepistes var. 5 gün önce işten geldiğimde akvaryumda 2 tane yavru vardı. Fakat 5 gün geçti başka yavru yok.Dişilerin hepsinin karnı patlayacak kadar şişti. Saklanma bakımındanda bayağı yoğun bitki var. İki yavru bayağa büyüdü ama gerisi gelmiyor. Bir yerde hata mı yağıyorum acaba. Bu balıkların ben istediği bir eksik olabilirmi. Yardım ederseniz sevinirim. Akvaryum konusunda yeni olduğum için ne yapacağımı bilemiyorum. İlginize teşekkürler...

img

buko

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

evladım bol miktarda bitki varsa yavrular kendini yedirmez. filtren ne kadar güçlü ne tip filtre içine kaçmış olabilirlermi onu araştır bence. su sıcaklığını 27 ye sabitle sorun yaşamadan yavru alır ve büyütürsün.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

dedecim; su 27 de sabit. Bitki olarak java moss ve elodao bol miktarda. Filtremse GAP II ama zaman saatine bağlı olarak yaklaşık 3 ssatte bir 45 dk. kadar çalışıyo. bunların karınlarıda inmedi. patlıcaklar valla yakında. 2 tane yavru artık aralarında dolaşabilecek kadar büyüdü ama hangi balık doğurduysa gerisi gelmedi, karında inmedi. Ortalama kaç gün sürer doğurma olayı.

img

buko

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim balıkta 1 yavru yaptı.şiş şiş 3.5 hafta dolaştı 2 yavru daha yaptı.Anlamadım ne oldugunu neyse. Başka bir lepistes daha var.Akvaryumda şişti bu(hamile geldi ama) 5 saat içerisinde 9 tane yavru yaptı indi.

img

hamso

19 yıl 8 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

muhtemelen balıklarının ilk yavrulamasıdır düzene girecektir şartları sağla düzgün yemle ve sabır...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ