Satılık Balıklar

ZEBRAYLA TAKAS
selamlar uzun suredir besledigim ve sayisiz yavru aldigim cok saglikli zebralarimi farkli irklar beslemek ve biraz degisiklik sebebiyle veriyorum.guzel baliklarla fiyat farki verilerek takaslanir.ilgilenenler msj yazarsa sevinirim.ayrica isteyene 1 cift sari prenseste var.(bunlardanda yavru aldim). sevgiler. 🔒 Üyelere Özel

kusura bakma senin konuyla ilgisi yok ama senden su bilgiyi almak isterim. yavru alma olayını birtürlü basaramadım. bende 15-16cm boyutunda 2 adet papagan ciklet, 2 sarı(5-7cm) prenses var. ve tek olmak üzere , ahli ,yunus ve ismini bilmediğim 7adet balığım var bunların yavrulamalarında diğer balıkların zararı var mı?

yok hayir problem degil tabiki..oncelikle akvaryumun boyutlari ne kadar bu cok onemli.cunku oldukca fazla baligin var.dar alanda olmaz bu is.kendimden ornek vermem gerekirse;es tutan baliklari ayri bir akvaryuma aliyorum.(20 ytlye aldigim 50cmlik bir akvaryum). burada hem guvenli hissediyorlar hemde cıftlesmek ve yavrularina bakmak icin yeterli alana sahipler.ayrica akvaryuma toprak bir saksi yada bir kup koymanda fayda var.genelde buralara yumurtluyorlar.ancak en onemlisi akvayumunda bolca kaya olmasi lazim.cunku cichlidler yer tutan bolge sahiplenen baliklar oyle gelisiguzel heryere yumurta birakmalari biraz zor.olmaz demiyorum ama dogalari boyle.zaten es tutan baliklar yuvalarini onceden kazmaya baslarlar yani birde kum miktarinin bol olmasi gerekir.kalin olmasin midye kirigi idealdir,ekonomiktir.mimar baliklar anlayacagin:))).. birde suyun temiz ve bol havalandirilmis olmasi gerekiyo(yavru sagligi acisindan).. gelelim balik irklarina prensesler her turlu akvaryum sartlarinda rahatlıkla ureyebilirler ama tavsiyem gidip 1-2 disi daha al.erkek es secer cunku yada basta alirken es tutmus baliklari tercih et.beraber yuzmelerinden anlayabilirsin bunu... papaganlar icin durum biraz farkli onlar saf irk degiller yani birkac irkin seleksiyonuyla uretilmis kultur baliklari..onlarida uretebilirsin ama dedigim gibi erkek disi oranini 1-1 den 1-3 yada daha fazlaya cikart.ayrica papaganlar icin gidip bir iki adet midas disisi alabilirsin.bazi akvaryumcularda beyaz zebra diye satilir.papaganlar midaslarla nedense daha kolay ciftlesmekte.(benim tecrubem boyle en azından).. son tavsiyeye gelince elindeki tek olan irklari akvaryumcuya gotur.onlariin yerine eriskin prenses ve midas al.ama akvaryumda mutlaka erkek sayisi az olsun.(bazi irklar haric genel prensiptir.) disileride onceden dogum yapmis olanlardan secmen kısırlık sorunu ekarte etmen acisindan onemli bir faktor.. aslinda en guzeli yavrudan alip buyutmek cunku akvaryumcular cabuk renklensin ve buyusun diye hormon kullaniyorlar ve buda baligi buyutuyor ancak uretkeligini olumsuz etkiliyor.ben bir veteriner hekim olarak buna karsiyim sanada tavsiye etmem..... simdiden kolay gelsin sana..bol kaya ve kovuklari unutma sakin.birde su duzenliyiciler kullanabilirsin.(aqutan yada aquaplus gibi). sevgiler..her turlu soru ve gorus ve elestiri icin 🔒 Üyelere Özel a mail atabilirsiniz

Yanıtlamak için giriş yapın