Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Beslemesi en zevkli balik turu??
Arkadaslar sizce akvaryumda beslemesi en zevkli ve en guzel balik turu hangisi lutfen nedenleriyle birlikte yazarmisiniz???
selam, Ben çiklit beslemeye yeni başladım.daha önce lepistes kılıç kuyruk faln beslemiştim.ama çiklitleri beslemeye beşladıktan sora anladım bunlar gerçekten çok zevkli balıklar.Uygiun akvaryum şartlarını ve dekorunu falan hazırlayınca izlemesi gercekten çok zevkli oluyor.doğal davranışları bölge sahiplenmeleri ufakta olsa kavga etmeleri ve doğada gibi hareket etmeleri çok guzel.bu arada beslediğim balıklar malawi çiklitleri.
eski olanlar beni bilirler bence en zevkli balık challenger(sanitwongseii)ve arowana bence canli balık ve civ civ vermek cok guzel hahaha katılmayanlar yorum yapmasın sakın
selam mercan su challenger dediklerin kucukken su canli doguran akvaryumuna konulanlarmi ya yoksa bunlari oyle her akvaryumcuda bulamaz miyiz yavru alsam cabukmu buyurmu? fiyati yaklasik nedir biraz bilgilendirir misin beni???
selam dago bence en zevkli beslenecek balık sarı prenses ve iceman hem renkli hemde hareketli balıklar ben beslemeyi başaramadım sanırım acemi oluşumdan şu an japon besliyorum onlarında buyumesını gozlemlemek çok hoşuma gıdıyor.
cahallenger lar 3 metre boyuyla tatli suyun en buyuk varlıklarındandır kopek olarak. bu baliklar deltada yasamakla birlikte uretilemezler suyunda bol miktarda tuzun bulunması gerekir dago senin dedigin tur pengasus diye adlandırdıgımız sakin kopekbaligidır challenger ise etcil bi hayvan canlıyı affetmeyen bi yaratık bu balıgı cogu akvaryumcuda bulursunetcil kopek arıorum de sana gosteririlerfiat 7,5-10 arası hic gormediysen sizinevcillerinizd olması gerekio koymustum heralde bi bak istersen
Gordum mercan saol bilgilendirdigin icin, heralde bundan daha cok kopekbaligina benzeyen tatlisu baligi yok???
Selam Dago;
Bence tüm balıkları beslemek zevkli seçim yap dersen bence Portakal Çiklit ,
Birkaç Asya çiklitinden biridir. Davranış biçimlerinin zenginliği nedeniyle birçok bilimsel araştırmaya konu olmuş ilginç bir türdür. Monogamiktir (tek eşli); erkek ve dişi uzun süren beraberlikler kurup yavrularıyla ortaklaşa ilgilenir, onları 6 ay kadar uzun bir süre korur ve gözetirler. Yavru balıkların ara sıra Diskus balıkları gibi anne-babalarının deri salgılarıyla beslendikleri gözlenebilir. Portakal çikletin deri salgısı Diskuslardan farklı olarak, ilk haftalar içinde dahi yavrular için bir ana yem değil, sadece destekleyici bir besindir. Fakat çok önemli bir görevi yerine getirir: Tıpkı memelilerdeki anne sütü gibi yavruların bağışıklık sistemini güçlendirir. Portakal çiklit hem tatlısuda, hem de nehir ağızlarındaki tatlısuyun deniz suyuyla karıştığı acısularda yaşar. Genel olarak %20'yi aşan büyük su değişimlerine karşı hassastır. 10 litre akvaryum suyuna 1-2 çay kaşığı deniz tuzu eklemek hastalıklara karşı direnci arttırır.
Sevgiler.