Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yok Böyle Birşey!!!
Akvaryum ışığını yakıpta kaplumbağalar yem vermeyi çok seviyorum .Onları yerken ve oynaşırken görmek çok zevkli.Dün gece 23 civarı yem verdim.Bir baktım bir tanesi gözükmüyor ortalıkta kayaların arkasındadır dedim yok.Yokta yok akvaryumun içinde sırra kadem bastıÇıkması imkansız diyorum kendimce..sonra çıkabileceği yolları düşünüyorum,aklım bir türlü almadı
Ama neticede çıkmıştı akvaryumda olmadığına göre
o danın içini aradım yok ta yok (oda 30mtkare felan oturma odası)fazla ses yapmamak için koltukları vs.ellemedim sabah bakarım dedim.Odanın kapısını kapattım.Saat 02.30 da yattım 06 da kalktım
Odanın kapısını açınca gürültüden kıpırdayacağını tahmin ettim.Düşündüğüm gibi oldu,televizyonun arkasında kaploları tırmalıyordu.Hemen aldım akvaryuma koydum öyle bir dalış yaptıki pikeleme
Sonra birde ne göreyim!!!Diğer kaplumbağalardan biri daha yok.Yokta yok kafayı sıyırcam
Nasıl çıkıyorlar!!Suyla kayayla akvaryumun yüksekliği arasında 18 cm kadar var çıkmaları imkansız gibi..ABD deki hayalet kaplumbağa aklıma gelmedi dersem yalan olur
:)))))).Odada bulamadım .Tekrar kapıyı kapattım saat 9 gibi aynı yöntem le kapıyı açınca kıpırdandı..Oda gümüşlüğün arkasında tırmalanıyor.Aldım akvaryuma koydum oda balıklama daldı
Kahvaltıyı nasıl çıktıklarını düşünerek zar zor yaptım.Nasıl çıkarlar diye yerinde tatbikat
yapmaya gittim bide ne göreyim 3. kaplumbağada yok!!!İşin en garibi hepsi sırayla kaçıyor iki kere kaçan yok.Onu bulmam kolay oldu hemen akvaryumun arkasındaydı.Delirecem bu nasıl iş diye koydum onuda akvaryuma başladım seyretmeye 5mt kadar uzaktan 1 saat kadar.. öyle akıllılar ki görülmemiş bir şey.İlk kaçan önce ısıtıcının kablosuna tırmanmaya çalıştı suyun içinden biraz tırmanıyor sonra düşüyor.Daha sonra kayanın üzerine çıktı ordan kablonun olduğu tarafa gelip gidiyor bir 5 dk.keşif yaptı sonra en uca geldi arka ayaklarının üzerine kalkarak birden kabloya tutundu ve çok seri tırmanarak kendini dışarıya attı.Düştüğünde kafası ve ayakları içerdeydi.Atlarken kendini içine çekmiş olmalı 2dk sonra kafasını çıkardı ve pırrr...Hemen yakaladım.Doğru akvaryuma.Kayayı ısıtıcının kablosundan uzaklaştırdım .Bakalım şimdi ne kaçış planı yapacaklar.Bunu başka biri anlatsa anlamakta güçlük çekerdim.Yaşanmadan öğrenilmiyor
:))))))))))
valla pes. sen de macera filmi gibi anlatmışsın. kendi kendime gülüyom hala
waoooowww seninkiler gercekten flim cewircek düzeydeler.aynı sorun bendede war tabi bukadar üst üste olmuyo ama benimkide inanılmaz yerlere tırmanıyo özellikle oda tamamen karanlık olduunda hatta nerdeyse butun gece kacmaya calısıo ama deneyimlerimle tedbir aldım kacmasına imkan yok ama bu durum beni uzuo hayatından memnun degil ki kacıo die dusunuorum.ama sole bişede keşfettim ısıgını acık bırakirsam gece ,hiç ole seyler yapmıo ama kapıtır kapatmaz tırmanısa geçio acaba karanlıkta stres mi oluyo anlamadım korkuyomu acaba böle bise olabilirmi ki anlamadım.ben işık warken uyuyamadıım için cok kucük watta lamba alıp yerlestirmeyi dusunuorum inanın telefonumun işigi bile gece oyle seyler yapmasını engellio biçok gece gurultusu yuzunden uyuyamadım:)
:):):):):):):):):):):) benimkide dört kere kaçtı! inanır mısınız bi kere perdede asılı buldum (akvaryumun içine kaçmış da perde) ! utanmasa pencereden firar etcek!
benimkiler üstü üste çıkıp ekip halinde balkonda güneşlendirirken baya bir çaba sarfediyorlar. gece konusunda sana katılıyorum 2na bazen uyutmuyorlar millete diyorum da inandıramıyorum.
Herkesin kaplumbağasında (benimkinde de var tabi kaçış girişimleri) olduğuna göre demek ki içgüdüsel :) Yapmamız gereken kaplumbağalara iyi sahip çıkmak, yüksek bir akvaryum kullanmak :) ve ısıtıcı kablolarını kayanın yanından uzaklaştırmak :))) İyi çalışmalar...
hehehe.. benim 7 yaşında 3 tane kırmızı yanaklım var.. eve ilk geldiklerinden itibaren kaçmaya başladılar. bazen öyle oluyoduki 10 - 15 gün bulamıyodum.. Kimi zaman paytak paytak çamaşır makinesinin altından çıkıolardı, kimi zaman gardolabın altından.. ama her zaman kendileri ortaya çıkıodu günler sonra.. şu an akvaryumdalar aşşağı yukarı 1 seneden beri firar etmiyolar.. en kısa zamanda fotolarını upload edicem kerataların.. :p
tebrik ederim bütün kaplumbağaları :)daha benimki öyle bişey yapmadı