Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

acil yardım lütfeeennn!!!!!

arkadaşlar aranıza yeni katıldım, benim cichled akvaryumum var bu balılardan biri de argus. argusum hasta oldu lütfen yarım edermisiniz sanki kuyruk kısmı felç olmuş gibi hareket ettiremiyo kasılı bi şekilde duruyo ortasından kuyruğuna doğru çok zor hareket ediyo bundan dolayı da baş aşşağı falan yüzüyo, argusumu çokk seviyorum lütfen yarım edin

img

özlem84

19 yıl 5 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam özlem benim de aynı sorun 2 ay önce başıma geklmişti ama balığı kurtaramdık, şimdi tekrar bi balığımda var kafa üssü yüzüyo ve kuyruk tarafını kullanmıyo sana yardımcı olan bana da yardımcı olmuş olacak, iyi günler

img

sparta

19 yıl 6 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam özlem aynı sorunumun olduğunu söylemiştim kimseden cevap gelmeyince araştırdım ve tedavi yöntemini buldum öznce balığını metilen mazvisi yoğunluğu fazla olan bi kaba al( metilen mavisinin oranını ben 2 lt ye 5 damla olarak kullandım) ve orda 3-4 dk. beklet, daha sonra akvaryum suyunun yarısını boşaltıp yeni su koy bir kapta da tuz çözeltsi hazırla yeni suyunu koyduktan sonra da tuz çözeltisini ilave et, şu anda balığım çook iyi emin olabilirsin. Benim anladığım kadarı ile tuzun etkisi çok büyük bu hastalığın giderilmesinde sakın tuzu ihmal etme, umarım sende de işe yarar

img

sparta

19 yıl 6 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sende suç yok sana cichlid akvaryumuna argus verene demek lazım ne lazımsa...argus tuzlu ortamda yaşayabildii gibi tatlı suyu da sever ama magnesium ve calsium ister ..argusun uzun yaşamasını istersen ona göre bir tank kur ...beslediğin balıkların su kimyası farklı ...birine karar verdiğinde sana bunlarla ilgili web adresleri ve bilgileri verebilirim .. benden bukadar kolay gelsin

img

gokdemirtas

19 yıl 5 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam özlem84 ;

Delta balığı olan argus için, her 5 litre suya 1 çay kaşığı temiz kaya tuzu atman gerekir.Yalnız tuzu başka bir kapta eriterek akvaryum suyuna yavaş yavaş karıştır.Sabah akşam bitkisel granül yem verebilirsin.Ayrıca her hafta dipten su çekip suyu tazelemelisin.Büyümelerine en büyük katkıyı temiz ve dinlenmiş su yapıyor.Argusun, çok yemek yiyip, diğer balıkların yemlenmesini engelliyebilir. Mexican Restaurant.. 

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ