Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Biyolojik filtre!

Arkadaşlar ben yeni akvaryumuma atmannın f201 iç filtresini kullanılorum.Ama malumunuz biraz sessli çalışıoyr . Ben daha etkili ve duzgun olması için biyolojik filtre dusunuyorum.Seranın da bole bi filtresi var fiyatı da uygun geldi bana! Biyoolojik fitrenin faydalarını merak ediyorum bide onu alırsam iç filtre kullanmam gerekicekmi. Akvaryum yaklasık 150 lt 20 tane 2-3 cm boylarında yunus,sarı prenses,sarı imparator var bunları artemiayla besleseem faydası olurmu yoksa yavru artimia boyunu aştılarmı?

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam korki84;

Biyolojik filtrenin önemi , azot dönüşümü diye adlandırılan bi dönüşüm var.Bu dönüşümde 2çeşit bakteri ile biyolojik temizlik yapılıyor.Kafayı fazla karıştırmadan(derinlere inmeden) bunu açıklamaya çalışayım.

a.Oksijenli ortamda yaşıyan bakteriler.

Bu bakteriler kendi kendilerine oluşurlar, oluşmaları için sadece onlara yaşayabilecekleri bir alan ve okjijen gerekir.İşte bu alanları Substrat, bioball, canlı kayalar hatta yıkanmamış sünger ve kömürler dahi oluşturabilir.Bu bizler için savaşan bakterilerin amaçları, sudaki nitrit'i daha az zehirli olan nitrat a kırmaları... Band 

b.Okjijensiz alanlarda yaşayan bakteriler.

Bunların yaşayabilmeleri için okjijensiz ortamlara ihtiyaç vardır..Mesela Denitratörler ( bu aletler içinde bulundurdukları bioball medyaları üzerlerinde bu bakterilerin yaşamalarını hedeflemektedir) Bu bakterilerimizin amaçları da hani okjijenli  bakteriler nitrit'i nitrat'a kırdı, işte nitrat'ı tamamen yok etmeyi hedefler..( 150 litrelik akvaryumumuzda nitrat'ı bakteriler ile değil su değişimleri ile kontrol edeceğiz! Band  Thumbs Up :))

İyi bir Biyolojik filtrede aranması gereken en önemli unsurlar az elektrik harcaması, daha uzun ömürlü olması ve herşeyden önemlisi her zaman yedek parçasını bulabilmesi...

Bence gözardı edilmemesi gereken ikinci önemli husus, filtrenin iç malzemesi olarak neler konulduğu ve hangi sıra ile kullanıldığı. Bu konuda akvaryumcular çok yanlış bilgi veriyorlar.Genelde biyolojik filtrelerin içinden çıkan katologlarında kullanılması gereken filtre malzemesi ve konulması gereken miktarlar gösteriliyor. Doğru filtrasyon malzemesi ve periyodik su değişimleriyle (Suyun %10-ila%25ini 15 günde bir değiştirerek) çok iyi sonuç alabilirsin..

İç filtre kullanmana gerek yok..

2-3 cm lik yunus sarı prenses ve sarı imparatorlarda normal yemleme yapabilirsin.Artimianın zararı olmaz faydası olur Thumbs Up 

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok teşekkür deepfishing48 bilgiler için.bu soylediklerin doğrultusunda biyolojik filtre almaya karar verdim.Ama ne alıcağım konusunda bilgim yok ekonomik ama iyi bişi olsun.Ben seranın B200 modeline baktım fiyatıda yaklasık 50 ytl sence uygunmudur ? nedersin? veya bildiğin civar fiyatlarda daha iyi bişi varmı?

img

korki84

ÖZEL MESAJ

Selam korki84 ,

Fiyatta markada gayet uygun Thumbs Up

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

eyvallah çok sağol!

img

korki84

ÖZEL MESAJ

bir sorum daha olcak benim bi arkadaşım yeni akvaryum aldı ve icinde monteli oladak biolojik filtre var fakat ön sungeri haric başka malzemme yok!Toplam icinde dort tane sepet var en uste sunger olacak diğerlerine ne alınması gerekiyor(seramik,karbon vs.) ve sırası ne olmalı?

img

korki84

ÖZEL MESAJ

Selam korki84 ;

Genel sıralama şöyle,en alt göze seramik parçaları üstündeki göze karbon sünger,onun üstüne normal sünger,en üstte elyaf konuluyor Thumbs Up

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

Cevaplar için çok sağol deepfishing48 !! !!

img

korki84

ÖZEL MESAJ

Rica ederim dostum.

Ben buralardayım Poker :)))

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ