Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Yapışık Lepistesler
slm benim lepistesim 5 gün önce yavruladı yavrulardan biri yapışık doğdu ve 1 gün sonra sadece yapışık olan öldü bunun sebebi ne olabilir çok merak ediyorum cevap yazrsanız sevinirim
Slm.yavruların yapısık dogmasına bence iki neden sebep olabilir; 1-tek yumurtanın mitoz gecirerek bilinen adıyla ikiz oluşturması sırasında tamamlanmıyarak doğumun gerçekleşmesi 2-balığında genetik bir bozukluğun görülmesi olasılıgı. eğer balıgında genetik bozukluk varsa aynı anne ve babadan daha sonraki batımlarda yıne bunun gibi yavrularalma ihtimalin var.saygılar
selamlar.oncelikle bu bir dogum anomalisidir.ikizlik gibi dusunulsede aslinda ikizlik daha farli bir olaydir.cunku baliklarin ureme fizyolojileri diger canlilardan farklidir.bence bir batimda cikan yavrulardan bu sekilde olanlarin orani %5 ila 10 dan fazla degilse buyuk bir problem yok demektir.ancak cok sayida yapisik yavru gorursen kullandigin ana ve babalari damizliktan cikarmani tavsiye ederim.sevgiler veteriner hekim mert polat
bu olay çogunlukla yaşanır fakat bazen her ikiside bir müddet sonra bir birinden ayrılır bazense bu olay ölümle sonuçlanır..zaten dogan yavruların hepsinin yaşaması olanaksız gibidir ve ne kadar iyi bakılırsa bakılsın balıkların en az 4 de 1 i ölür..çünkü olabilecek olumsuz koşullara göre balıklar belirili sayıda yavru yaparlar bu olay yaradılıştan bir bilinçtir..
Saygılarımla,
Crano
Diğer arkadaşların söylediklerini anladımda senin yazdıklarını anlayamadım crano..''bu olay yaradılıştan bir bilinçtir..
Ne demek istedin?
of ya yeter ya bir kere olsun ciddi davranmayı dene..bak dostum yaradılıştan böyledir dedim çünkü balıklar cevrelerinde olabilecek olumsuz koşullar karşısında kaybedilecek olan yavrular bilincine sahitirler bu yüzden buna göre yavrulama daha fazla olur anladın?bunu demek istedim..
Saygılarımla,
Crano
Ben gayet ciddiyim.Ayrıca senin dostun değilim.Yine arkadaşın sorunuyla senin cevabının ilgisini göremedim.