koca engerek=140 ytl.
mahmuzlu(boa)yılan=200 ytl.
uysal yılan=50ytl.
çukurbaşlı yılan=100ytl.
bilgi için 🔒 Üyelere Özel adrsine mail atın
arkadaşım ben bunları doğadan yakalamadım. bu konudan haberdarım ve ben bunları yıllardır besliyorum. hepsini bizzat satın aldım ancak evleniyorum ve anlarsınızki bu habim yeni girdiğim hayata uygun değil. doğaya bırakma konusuna gelincede uzun zaman bu şekilde beslenmiş bu hayvanların doğada yaşama şanslarını sorgulamayacağım bile. taktir edersin ki onlar evcilleşmiş hayvan statüsüne giriyor. bu insana alıştıkları konusunda değil doğal yaşama uyum sağlamaları yönünde.
bu satışı öyle domates satar gibi yapmıyorum üstelik. bilinçli insanlar bei ikna ederlerse bakım konusunda o suretle satılacaklar. fiyatlarına bakarsanda ticari bir kar amaçlı değiller. liseden bu yana yılan ve kertenkele bakımıyla uğraşıyorum tabiki ticaretleri doğru değil ama avrupa dahil bir çok yerde bunların toplanması bellikayıtlar altında izinli. doğada var o halde tamamen doğada kalsınlar durumu değil bu. avcılığı düşün . belli kurallar işle serbest. ama bu düzenleme sürüngenlere uygulanmıyor.
ülkemizde üretilmeyen bu hayvanları beslemek istiyors anız izin alabileceğiniz bir yerde yok.
bunları çoık araştırdır ama danıştığım resmi dairelerde gülücüklerle alay edildim. istersen dene bir orman muhafaza memurunun yanında yılan öldür yüzde 99 sana karşmaz . oysa bu suç.
şimdi sen bana kanunlardanmı bahsediyorsun. sayılıyım bu konuya . kanun var ama uygulama dersen yok. ben terraryum sartlarına alışmış bu hayvanları satarak bu canlıları seven insanların doğadan kendilerinin yakalayıp beslemeye çalışarak bir çoğıunu öldürmelerini engelemiş sayıyorum bir anlama. bilirsinki b işten anlayınca . 10 hayvan yakalıyorlar ancak biri belki yaşıyor. bu siteyi gezdim ve hayvanım yem yemedi. nasıl bakabilirim diyen pek çoğu var. sence burada benimi yargılamalısın yoksa elindeki hayvanı beslemesinibilmeyenlerimi. bi kaç kişi dışında bakımı bilen yok. onlarında yardımı ne kadar işe yarıyor.
bu işin amatörlüğü sonucunda kaç hayvan ölüyor dersin. neden onlara sesiniz çıkmamış hiç.
tropik hayvanlara duyulan ilgi ne derece doğru. sen bu hayvanların doğadan yakalanmadığına kanıt gösterebilirmisin. hayali belgeler bir işe yaramaz . köylülere ver bakalım yılan başına 20 milyon sana ne yaparlar. ben suç işlediğimi düşünmüyorum. satış kuralları ve fiyatları aynen geçerli. almak isteyenler mail atsınlar.
iyi günler diliyorum
bakın hele gene karışmış ortalık. valla bu durum yine sürüngen çiftlığini akla getirdi derim. yani keşke olsada bu konu bir aydınlansa demi ama.
dostum açıkça senin hayvanlar citeste kesin yasaklardan değil. ama yinede etik olrak stışı konusuna biz karşıtyız. ama sen bunları bir şekilde teymin etmişin . ve doğya bırakma konusundaki söylediğin doğru bunc zamanan sonra bu olay doğru olmaz bu kanıdayım. ama dediğim gibi bir eksik. bu. şimdi yerli türlerin satışı kadar yakalanıp evde beslenmeside yanlış. kısaca anlatmak istediğim kynak doğa değil yasal üretim çiflikleri olmalı. ya peki ben bunarı besleymezmiyim diyenlerede söyleyecek lafımız yok açıkçası. yani bir yol bilmiyorum bu konuy başka. hani ben bakıyrum am dönüşümlü oluyo. yani bir süre bakıp sona bırakıyorum. yada okuluma veriyorum o artık bilim hizmet ediyo. anlayacağınz bu tartışmalar bir ciftlik ku-rulupta bu yerli türlerimiz yasal yollarla satılana dek sürecek. seni kınamıyrum arkadaşım. sende kendince haklısın. umarım bizleride anlarsın. ne elemanlar geldi buraya . adama para versen kökünü kurutur. hatta biri site yapmış yalan yanlış bilgilele bissürü yerli türler sattığını söylüyodu neysek site yöneticileri nin duyarlılığıyla bu şahsın üyeliğine son verildi.
saygılarımla vipera
bana yılanların resimnlerini 🔒 Üyelere Özel adresine gönderebilirmisin